Dutch Swing College Band

Plays Chris Barber
di 6 mei ’25 20:00
Grote Zaal
di 6 mei ’25
20:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Nederlands bekendste jazzorkest speelt werk van legendarische Engelse trombonist.

De tachtigjarige Dutch Swing College Band speelt vanavond, naast eigen hits, muzikale hoogtepunten uit het repertoire van Chris Barber (1930-2021). De Britse jazztrombonist richtte op negentienjarige leeftijd zijn eigen Barber New Orleans Band op, waarmee hij ervoor zorgde dat blues en skifflemuziek meer aandacht kregen in Europa. Zijn grootste hit had hij in 1959 met ‘Petite Fleur’.

Barber werd door dit succes als eerste Europese jazzmuzikant uitgenodigd voor een tournee door de VS. Op zijn beurt haalde hij in de jaren zestig Amerikaanse bluesartiesten naar Europa en beïnvloedde zo de carrières van onder meer Peter Green, Eric Clapton en de Rolling Stones.

Dat wordt vanavond een programma vol muzikaal vuurwerk, in een theatraal decor, aangevuld met projecties, gebracht door Nederlands oudste en bekendste jazzorkest.

Website: Dutch Swing College Band