Meesters aan het Klavier: Boris Giltburg

Sjostakovitsj, Beethoven en Rachmaninov
vr 19 mei 20:00 - 22:15
Grote Zaal
vr 19 mei ’23
20:00 - 22:15
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

In mei komt de in PHIL vertrouwde Israëlische pianist Boris Giltburg opnieuw naar Haarlem. De winnaar van de Koningin Elisabeth Wedstrijd in Brussel (2013) komt naar de PHIL met een bewerking van Sjostakovitsj, een sonate van Beethoven en Rachmaninov.

Uitvoerenden

  • Boris Giltburg, piano

Programma

  • Sjostakovitsj - Strijkkwartet nr. 3 in een bewerking van Boris Giltburg
  • Beethoven - Sonate nr. 23 opus 57  ‘Appassionata’ 
  • Rachmaninov - 32 Preludes opus 32             

Inleiding 19.15 uur

Ook kreeg hij in 2013 tevens de publieksprijs uitgereikt. De pianist opent met een bewerking van het Derde strijkkwartet van Sjostakovitsj, met echo’s van de net voorbije oorlog, het kwaad en het geweld. Dan een ‘hartstochtelijke’ sonate van Beethoven, waarvan de eerste luisteraars sprakeloos waren vanwege de kracht, energie en passie. Ten slotte beeldende en uiterst virtuoze romantiek uit de pen van Rachmaninov uit zijn glansrijke tijd in Rusland.

Website: Boris Giltburg

Inleiding door Philip Ruitenberg

19.15 uur | gratis, wel reserveren
Aan de hand van (historische) beelden en muziekfragmenten belicht musicoloog Philip Ruitenberg het programma. Hij bespreekt achtergronden en details, waarmee de muziek tot leven komt. Zijn credo: “Je beleeft meer als je weet wat je hoort”. De inleiding is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor het concert.

Een emotionele opening, opgevolgd door hartstochtelijke en romantische symfoniëen