Nederlands Philharmonisch Orkest

Brahms, Mendelssohn en Wagemans
do 25 jan ’24 20:00 - 22:00
Grote Zaal
do 25 jan ’24
20:00 - 22:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Twee maal Brahms in dit concert onder leiding van Markus Poschner. Hij dirigeert de Tragische Ouverture en Symfonie nr. 4. Vioolvirtuoos Marc Bouchkov speelt het lyrische Vioolconcert van Mendelssohn en Peter-Jan Wagemans presenteert een nieuw werk in opdracht van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Uitvoerenden

  • Markus Poschner, dirigent
  • Marc Bouchkov, viool

Programma

  • Brahms – Tragische Ouverture
  • Mendelssohn – Vioolconcert
  • Wagemans – Passacaglia opdrachtwerk
  • Brahms – Symfonie nr. 4

De muziek van Brahms zit dirigent Markus Poschner in de genen, getuige zijn met een International Classical Music Award bekroonde opname van diens symfonieën. Het concert opent met de dramatische Tragische Ouverture en als slot klinkt zijn Symfonie nr. 4. Van de finale maakte Brahms, geïnspireerd door de door hem zo verafgode Bach, een echte passacaglia. Een waar symfonisch meesterwerk waarin hij een barokke vorm ongeëvenaard weet te vertalen naar hartstochtelijke romantische muziek.

Marc Bouchkov speelt Mendelssohn
Met Marc Bouchkov heeft het orkest een vertrouwd solist te gast. Vorig seizoen bracht hij als artist-in-residence al enkele grote vioolconcerten op de planken. Nu is het de beurt aan die van Mendelssohn, een van de meest lyrische vioolconcerten ooit geschreven. In opdracht van het Nederlands Philharmonisch Orkest schreef Peter-Jan Wagemans een geheel nieuwe compositie. En het kan geen toeval zijn dat dit werk van Nederlands meest gespeelde componist de titel Passacaglia draagt.

Website: Nederlands Philharmonisch Orkest

Reinhard Winkler