Nacht (2+)

2turvenhoog festival en Dadodans
ma 10 apr ’23
ma 10 apr ’23

Nacht gaat over de magische rituelen van de nacht en haar geluiden die met dans en muziek tot leven komen.

Het is aardedonker en muisstil, de spanning van de zwarte nacht is om te snijden. In de verte verschijnen sterren. Eerst één voor één, dan fonkelen er honderden, duizenden naast de smalle ellips van de wassende maan. We horen krekels knisperen. In de verte roept een uil en de nachtzwaluw tjilpt zachtjes.

Horen we dat nou goed en knettert daar een kampvuurtje? We horen getrommel. Een groepje neuriet en zingt om samen te zijn, om de wilde dieren in het bos te verjagen. Er wordt gedronken en gedanst, we horen glazen klinken, voeten stampen en geritsel in de struiken. Zouden we mee durven dansen? Zouden we welkom zijn?

De wisselwerking tussen live muziek en dans staan in deze muzikale dansvoorstelling centraal. De soundscape bestaat uit akoestische klanken en geluiden die een nachtelijk sfeer oproepen.
Nacht is een coproductie van Dadodans en het Utrechtse muziek ensemble Insomnio, dat gespecialiseerd is in hedendaagse klassieke muziek.

Website: 2turvenhoog festival

Naast de voorstellingen in PHIL zijn er in de Schuur ook meerdere voor­stel­lingen te zien tijdens 2turvenhoog. Ook kan je in Schuur genieten van een heerlijk paasontbijt met live muziek. Klik hier om het programma in de Schuur te zien.