The Legends ft. Michael Varekamp

Helden van Toen
vr 24 mrt ’23 20:00 - 22:05
Kleine Zaal
Geweest
vr 24 mrt ’23
20:00 - 22:05
Geweest

Zanger/trompettist Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens vormen samen al jaren het kloppend hart van The Legends. In hun tiende avondvullende theaterprogramma nemen zij het publiek mee in een eigenzinnige tocht langs hun helden in de betoverende muziektheatervoorstelling: Helden van Toen.

Kleurrijke personages die een constante inspiratiebron vormen in het oeuvre van The Legends spelen in deze muzikale voorstelling de hoofdrol: Chansonnière Tess Merlot zwijmelde als kind bij de films van Walt Disney, Wiboud Burkens leefde voor de soul van Stevie Wonder en Michael Varekamp droomde ervan in de voetsporen te treden van zijn eerste zwarte rolmodel, Louis Armstrong. Fenomenen als Jacques Brel, Frank Sinatra, Ramses Shaffy en Doris Day voorzien het leven elke dag opnieuw van een gouden randje.

The Legends omringen zich ook in dit programma weer met topmuzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben op de internationale podia. Evergreens zoals ‘Love Me Tender’, ‘One for My Baby’ en ‘Ne me quitte pas’ zullen dan ook zeker niet ontbreken in dit spetterende programma.

‘Michael Varekamp has an astonishing sound and beautiful phrasing to the honor and glory of jazz’ (Le Monde, Paris, ★★★★)

Regie: Karel de Rooij

Website: The Legends