Het geheim van Simson (7+)

Amsterdams Bach Consort
za 1 apr ’23 15:00 - 16:00
Kleine Zaal
Geweest
za 1 apr ’23
15:00 - 16:00
Geweest

Toen Samson Delilah zag viel hij als een blok voor haar. Hoe kwam het dat Samson zo sterk was? Deze brandende vraag heeft Delilah. 

Uitvoerenden

  • Simon van der Geest, Tekst
  • Joke Hoolboom, Regie
  • Niek Idelenburg, Arrangementen en muzikale leiding

De raadsels in het stuk, de jaloezie, de liefde en het verraad. Het leest als een jongensboek. Maar ook die laatste genoegdoening als Samson vraagt om nog 1 keer kracht te krijgen was voor verschillende componisten reden om het op muziek te zetten. Dat deed Georg Friedrich Handel ook met zijn Samson. In naam weliswaar geen opera, maar een oratorium. Maar dan wel een zeer theatrale. Van deze zelfde componist is overigens de tune voor de Champions league gemaakt. Heroïsche muziek voor een heroïsch figuur. Tja, hoe gaat dit aflopen? 

Simon van der Geest groeide op in een piepklein dorpje tussen eindeloze weilanden. Na de middelbare school en een jaar Folkehøgskole in Noorwegen volgde hij de opleiding tot theaterdocent aan de toneelschool in Arnhem. Daarna volgde de toneelschrijfopleiding in Utrecht en begon daar zijn eerste verhalen en poëzie. Hij ontving zowel een gouden griffel voor zijn boek Dissus als voor zijn boek Spinder. Voor het Amsterdams Bach Consort schreef hij eerder de teksten voor de Zapp Mattheus en de Zchepping. 

Website: Amsterdam Bach Consort

Chris van Houts