Harlem Gospel Choir

Celebrating 60 years of Whitney Houston
vr 17 nov ’23 20:00 - 21:50
Grote Zaal
vr 17 nov ’23
20:00 - 21:50
Pauze 20:45
Geweest

Het wereldberoemde Harlem Gospel Choir staat synoniem voor krachtige vocale stijl, glorieus geluid en aanstekelijke energie. Al bijna vier decennia zijn ze het belangrijkste gospelkoor van Amerika en hebben ze de wereld rondgereisd voor een uiteenlopend publiek met de inspirerende kracht van zwarte gospelmuziek.

Na het succes van de 2022-tournee “Harlem Gospel Choir sings Nina Simone”, zal het koor dit jaar “Celebrating 60 years of Whitney Houston” op het podium brengen, een eerbetoon aan de 60ste verjaardag van de beroemde zangeres. Dit doet het koor met enkele van de grootste hits van haar, afgewisseld met prachtig gospelrepertoire van het vocaal ensemble.

De show is een herhaling van het project dat in 2012 door het koor werd gepresenteerd, "Remembering Whitney", een speciale uitvoering gebaseerd op de muziek van de legendarische Whitney Houston en ter ere van “The Voice” in het jaar van haar vroegtijdige dood. Deze show kreeg lovende kritieken in zowel de VS als  Europa.

Het Harlem Gospel Choir trad op naast supersterren als Bono van U2, Diana Ross, The Gorillaz, Andre Rieu en meest recentelijk Sam Smith, Damon Albarn en Pharrell Williams. Ze hebben opgetreden voor drie bijzondere presidenten (president Obama, president Carter en president Nelson Mandela), twee pausen (paus Johannes Paulus II en paus Benedictus XVI) en hebben opnames gemaakt met onder meer Sir Keith Richards, The Chieftains, Trace Adkins en vele anderen.

Website: Harlem Gospel Choir