Je bezoek

Bereikbaarheid & parkeren

Bezoekadres 
PHIL Haarlem
Lange Begijnestraat 11
2011 HH Haarlem
023 - 512 12 12

Klik hier voor de openingstijden van de balie

Fietsenstalling
De PHIL heeft geen eigen fietsenstalling. Fietsen kunnen worden geparkeerd bij de kerk of in de gratis, overdekte en bewaakte fietsenstalling in de Smedestraat (op 250m. van de PHIL). Hou er rekening mee dat fietsen niet bij de overkapping van de Schuur neergezet mogen worden. De fietsenstalling in de Smedestraat is geopend van ma t/m wo 07.30-24.00 uur, do 07.30-02.00 uur, vr en za 07.30-05.00 uur en op zondag 12.00-18.00 uur.

Parkeergarages
Op loopafstand van de PHIL kan je parkeren in de volgende parkeergarages:

  • De Kamp | De Witstraat 1 | 7 min. lopen
  • Raaks | Zijlvest 45 | 9 min. lopen
  • Houtplein | Wagenmakerslaan 1 | 13 min. lopen
  • De Appelaar | Damstraat 12 | 1 min. lopen (snel vol). 
  • Parkeergarage Stationsplein | 10 min. lopen

Openbaar vervoer
Station Haarlem bevindt zich op 10 minuten loopafstand.
Plan je reis op 9292ov.nl

PHIL Café

Ons vernieuwde PHIL Café is dé plek om voorafgaand aan je concert of na afloop gezellig een drankje te drinken. 

In samenwerking met de Haarlemse Bierbrouwerij Jopen en kunstenares Hedy Tjin hebben wij een ‘PHIL Blond’ bier ontwikkeld, dat in het PHIL Café op de tap en in de foyers op blik te krijgen is. 

Naast het reguliere assortiment hebben we Jopen Adriaan Wit, Mooie Nel IPA en Blurred Lines toegevoegd aan het bierassortiment, is er keuze uit meerdere rode en witte wijnen en staan er cocktails mét en zonder alcohol op de kaart.

Mensen met een beperking

PHIL heeft de keurmerksticker Toegankelijkheid ontvangen van de ambassadeurs van Toegankelijk Haarlem.

Mindervaliden
Voor bezoekers met een rolstoel is de PHIL goed toegankelijk. Er zijn invalidentoiletten aanwezig op de begane grond. Het balkon van beide zalen is alleen via de trap bereikbaar.

Scootmobiels en rollators kunnen niet meegenomen worden in de zalen. Deze kunnen op de door het personeel aan te geven plaatsen gestald worden.

Parkeergarage De Appelaar, vlakbij de PHIL maar met een beperkte capaciteit, heeft parkeerplaatsen voor mindervaliden.

Neem contact op met de Kassa via 023 - 512 12 12 om rolstoelplaatsen te reserveren of om aan te geven dat je slecht ter been bent. Wanneer je samen naar een voorstelling komt, zijn er mogelijkheden om naast elkaar te zitten.  

Slechthorenden
Voor slechthorenden is een zogenaamde ringleiding aanwezig. Deze kan je reserveren wanneer je je ticket koopt. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs krijg je de benodigde apparatuur bij de garderobe gratis in bruikleen. 

Maak je gebruik van een schrijftolk? Neem bij het boeken van je ticket(s) contact op met de kassa via kassa@ssphaarlem.nl zodat we een kaartje kunnen reserveren voor deze schrijftolk. 

Visuele beperking
Hulphonden zijn welkom bij de PHIL.

Bij al onze concerten zijn gastvrouwen/gastheren aanwezig om bezoekers met een beperking te begeleiden.

Kunstwerk 'When Sunshine becomes Moonlight'

Naar aanleiding van het 150-jarig jubileum creëerde Nicky Assmann 'When Sunshine becomes Moonlight' kom op deze pagina meer te weten.

Veelgestelde vragen

Ik wil via de website 2 stoelen boeken, waar er nog 3 naast elkaar vrij zijn. Dit lukt niet, hoe kan dit?
Dit is om te voorkomen dat er veel enkele plaatsen in de zaal overblijven. Als dit de laatst beschikbare stoelen zijn, kan het wel. Bij niet-uitverkochte concerten wordt deze restrictie eerder losgelaten.

Hoe zijn de zichtlijnen?
Op sommige plaatsen is het zicht op het podium of het zitcomfort minder. Wij hanteren daarom in de meeste gevallen 4 rangen. De rangindeling kan per concert verschillen, dit is afhankelijk van het concert en het podiumbeeld. Bij de start van de verkoop is dit niet altijd bekend bij ons. Als het gaat om de zichtlijnen van een kind, dan zijn er stoelverhogers beschikbaar. 

Is er genoeg beenruimte?
De PHIL is een rijksmonument en dat betekent dat wij bij de inrichting van het gebouw gebonden waren aan de bestaande ruimte en zaalopstelling. We hebben met de keuze voor de stoel en het plaatsen van minder stoelen beenruimte gewonnen. De situatie is niet op alle plekken ideaal voor langere mensen. Bij twijfel kan je altijd contact opnemen met de afdeling Kaartverkoop.

Wat moet ik doen als ik te laat ben?
We willen dat het concert op tijd begint. Daarom kunnen wij na aanvang de toegang tot de zaal of jouw zitplaats niet garanderen. Soms heeft het gezelschap geen bezwaar en laten wij alsnog toe dat je op een plek gaat zitten waar zowel het publiek als de bespelers geen hinder van ondervindt. Mocht je te laat zijn, dan wordt een geschikt moment afgewacht om de zaal te betreden, zodat het de cast en het publiek zo min mogelijk stoort. Wanneer het concert geen pauze heeft, zou dat kunnen betekenen dat je de zaal niet meer in kan. Bij staconcerten kan je altijd de zaal in- en uit.

Hoe zit het met het pauzedrankje?
Het drankje in de pauze of na afloop is bij de toegangsprijs niet inbegrepen (tenzij anders vermeld). Het drankje staat als het wel is inbegrepen klaar in één van onze foyers. Omdat wij op de avond zelf niet kunnen bepalen hoeveel bezoekers gebruikmaken van het drankje, zetten wij op basis van het aantal verkochte tickets, een bepaald aantal drankjes neer. Wanneer de drankjes op zijn of als jouw favoriete drankje er niet tussen staat, kan je altijd bij de bar een drankje kiezen. 

Waar kan ik het beste mijn fiets parkeren?
In de Smedestraat (op 200 meter van de PHIL) is een gratis, overdekte en bewaakte fietsenstalling. Bekijk hier de openingstijden.

Geluid en gehoorbescherming

Veilig genieten van muziek

Wij willen dat bezoekers op een prettige en veilige manier kunnen genieten van zowel klassieke als popmuziek. In het Derde convenant  preventie gehoorschade versterkte muziek is een maximum van 103 dB over gemiddeld 15 minuten vastgelegd. Wij zijn van mening dat een maximum van 100 dB beter geschikt is voor ons publiek en onze 150 jaar oude Grote Zaal en onze intieme Kleine Zaal en adviseren dat elke bezoekende artiest. Veel artiesten nemen een eigen geluidstechnicus mee die de mix en het volume bepaalt. Uiteindelijk heeft de bezoekende artiest de artistieke eindverantwoordelijkheid hierover en meten wij doorlopend met een geijkte meter die naast de bezoekende technicus staat.  

3 tips om je gehoor te beschermen

1. Draag oordoppen
Bij de online kaartverkoop van elk pop concert via onze website zijn gehoorbeschermers van Alpine Plug-IT met filter te bestellen. Ook zijn deze voorafgaand en tijdens het concert aan onze bar in het PHIL Café te koop. Daarnaast bieden wij bij elk pop concert gratis gehoorbescherming aan.

2. Bewaar afstand tot de speakers
Als je 2 meter afstand van de boxen kunt bewaren scheelt dat al zo’n 10dB!

3. Gun je oren rust
Zoek af en toe een rustigere plek op om je oren een pauze te geven. 

Meer informatie over dit onderwerp vind je op www.ilovemyears.nl