Vacature Financial Controller (36 uur per week)

Werken voor toppodia in hartje Haarlem? Als Financial Controller ben je van onmiskenbare waarde voor de Stadsschouwburg Haarlem en PHIL. Klinkt dit als muziek in de oren? Lees snel verder en solliciteer!

Functie-omschrijving Financial Controller

Op dit moment zijn er belangrijke ambities voor verdere professionalisering van de interne organisatie, met de focus op business intelligence en automatisering van de interne administratie. Op dat gebied ben je als Financial Controller dan ook van grote waarde voor de gehele organisatie.

Binnen het team Financiën en Control ben je samen met je directe collega, tevens Financial Controller, verantwoordelijk voor de gehele Planning en Controlcyclus. Je ondersteunt budgethouders, stelt begrotingen op, en verzorgt het jaarwerk. Rapportages vertaal je naar relevante managementinformatie aan de hand van Power BI. Je weet van aanpakken en neemt gemotiveerd je non-finance collega’s mee in je verhaal.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Verzorgen van de gehele Planning- en Controlcyclus: opstellen van het jaarwerk, begeleiden van de accountantscontroles, grootboekbeheer en opstellen van de Winst- en Verliesrekening;
 • Ondersteunen budgethouders bij het opstellen en bewaken van de budgetten en kpi’s;
 • Opstellen van de (meerjaren-) begroting aan de hand van de input van budgethouders;
 • Verzorgen van financiële rapportages en dit vertalen naar relevante managementinformatie. Hier maak je gebruik van o.a. Power BI en One Stop Reporting;
 • Actieve rol binnen procesverbeteringen. Denk hierbij aan het rapportageproces, maken van automatiseringsslagen, verder inrichten en optimaliseren van Power BI. Je krijgt veel verantwoordelijkheid rondom deze optimalisaties en draagt actief bij aan de toekomst van de organisatie.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau en een afgeronde financiële opleiding;
 • Vanaf 3 jaar relevante werkervaring;
 • Communicatief sterk en je weet ook je non-finance collega’s mee te nemen in je verhaal;
 • Je bent bekend met Power BI;
 • Je hebt een proactieve houding, intrinsieke interesse in de branche en bent betrokken bij de gehele organisatie.

Bedrijfsprofiel

De Stadsschouwburg en PHIL Haarlem vormen het culturele hart van de stad, waar podiumkunst verbindt en inspireert. Al meer dan 100 jaar ervaren bezoekers een scala aan theatervoorstellingen in de schouwburg, en worden muziekliefhebbers al ruim 150 jaar betoverd met diverse genres in de PHIL, waar nu ook zakelijke events en congressen plaatsvinden.

Met ruim 400 evenementen per jaar, variërend van cabaret tot zakelijke bijeenkomsten, bieden beide locaties een veelzijdig cultureel aanbod. Het toegewijde team van 55 vaste medewerkers en een pool van 50 horecacollega's en vrijwilligers zorgt voor een gastvrije sfeer, waardoor deze monumentale gebouwen blijvende ontmoetingsplekken zijn in het bruisende centrum van Haarlem.

Voor beide locaties geldt het behoud en de doorontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige programmering en excellente gastvrijheid voor de bezoekers. Daarnaast is het aantrekken van een divers publiek een belangrijk speerpunt. Verder zijn er op dit moment belangrijke ambities voor verdere professionalisering van de interne organisatie. Alle medewerkers zijn gastvrij, werken met passie en staan midden in de samenleving. En daar zijn ze trots op.

Arbeidsvoorwaarden

 • Jaarsalaris van €42.000 - €62.000 o.b.v. 36 uur, afhankelijk van de ervaring die je mee brengt;
 • 25 vakantiedagen (met optie tot bijkopen) een goede pensioensregeling en een eindejaarsuitkering;
 • Contract van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Gratis bezoeken van concerten en voorstellingen in de regio en daarbij iemand meenemen;
 • Werken voor toppodia in het hart van Haarlem, met gepassioneerde collega’s, in een rol met veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

Solliciteren

Benieuwd geworden? Klik op de button hieronder om te solliciteren.

Solliciteer nu