Roos Rebergen (Roosbeef) & SunSunSun Orchestra

vr 13 dec ’24 20:00
Kleine Zaal
vr 13 dec ’24
20:00
Tickets
  • Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden. Tickets zijn exclusief consumptie en garderobe.

Roos Rebergen en een strijkkwintet: een originele en betoverende combinatie. Snaarinstrumenten geven een verrassende dimensie aan de vertrouwde nummers van Roosbeef. 

Winter 2023. Roos Rebergen heeft net een tweede kind gekregen als ze met haar band Roosbeef op tour gaat om hun vijfde album ‘Zomer in Nederland’ voor te stellen. 

Vlak voor de tour wordt echter duidelijk dat Tom Pintens, één van de kernleden, te ziek is om nog mee te kunnen gaan. Roos wil hem niet vervangen, dus ze besluiten alle arrangementen te herdenken naar een kleinere bezetting. Voor als hij weer beter wordt. Dan kan hij weer mee.
 
Op een mooie lentedag neemt ze Tom mee naar buiten voor een wandeling. Nadat ze zijn aangekomen bij een café, besluit ze haar schaamte voor lief te nemen en beginnen ze te praten over het leven en hoe dat er dan uit moet zien. “Waarom zet je je toch zo vast,” vraagt Tom. “Dingen hoeven elkaar niet uit te sluiten. Ze kunnen naast elkaar bestaan. Begin eens met zoeken waar je nu, op dit moment, zin in hebt.”
 
Niet veel later belt Roos met Tim Vandenbergh, de bezieler van SunSunSun Orchestra. Samen gingen Roos en Tim door het oeuvre van Roosbeef en selecteerden ze nummers die zich goed lenen voor strijkers en stem. 

Roos Rebergen is bekend van de band Roosbeef. Ze bracht met deze band vijf succesvolle studioalbums uit en treedt al meer dan tien jaar op in België en Nederland. Daarnaast werkte ze samen met Torre Florim van De Staat als De Speeldoos, en schreef ze de dichtbundel Ik ben al elf jaar geen zestien meer. De eerste single van Roos en SunSunSun Orchestra, ‘Hoe je leven moet’, verscheen op 25 april 2024. 

SunSunSun Orchestra

SunSunSun Orchestra is het strijkensemble met Tim Vandenbergh die naast concerten en studiowerk (voor o.a. Tamino, John Cale, Einstürzende Neubauten, Het Zesde Metaal) betoverende stukken brengt die zich bewegen tussen klassiek en experimenteel.

Tim Vandenbergh schreef compleet nieuwe arrangementen voor het oeuvre van Roosbeef. De nummers die hij koos, leenden zich het best voor strijkers. 

Website: Roosbeef