Grote Foyer

Harmonie tussen oud en nieuw 

De foyer vormt dé centrale ontmoetingsplek in het gebouw en verbindt zowel de entree, zalen en foyers met elkaar. De 150-jaar oude muren van de Grote Zaal steken robuust af tegen moderne materialen zoals glas en staal. De Grote Foyer kan bij andere ruimtes worden betrokken, maar ook op zichzelf gebruikt worden voor beurzen, presentaties en feesten. 

In het kort 

  • Oppervlakte 704 m2
  • Capaciteit 800 receptie en feest, 270 diner
  • Centraal gelegen hoge ruimte met veel glas en daglicht
  • Betrek het PHIL Café en vergroot de capaciteit 

Alles bij de hand  

Dit is de plek waar jouw gasten binnenkomen, zich registreren, hun jas ophangen in de bewaakte garderobe en door onze horecamedewerkers bij de bars ontvangen worden met een drankje. 

Podium voor DJ 

Bij evenementen kunnen we een podium plaatsen in het hoge gedeelte van de foyer. Dit is zowel akoestisch gezien de beste plek, als de meest gunstige optie voor de zichtlijnen. Een klein podium voor een spreker, een fraai uitgelicht podium voor een DJ booth of uitpakken met een grote band bij een bedrijfsfeest: het is allemaal mogelijk. 

When Sunshine becomes Moonlight

Op donderdag 7 september 2023 is een nieuw permanent kunstwerk van beeldend kunstenares Nicky Assmann feestelijk onthuld door Jos Wienen, burgemeester van Haarlem. De hangende mobile is een prachtige eyecatcher in het atrium van de Grote Foyer. 

‘When Sunshine becomes Moonlight’ is een beeldbepalend, kinetisch lichtwerk. Het is een sculptuur vormgegeven als een hangende mobile en bestaat uit tien losse, bewegende, spiegelende elementen. Deze wervelingen worden uitgelicht met speciale lichtbundels, waardoor een dynamisch licht- en schaduwspel ontstaat. De sculptuur hangt in het atrium, waar de weerspiegelende wervelingen van de mobile een relatie aangaan met de foyer en het licht. Overdag zal deze het steeds veranderend daglicht vangen via het glazen plafond en ‘s avonds werpt de sculptuur reflecties van lichtbundels de ruimte in: ‘When Sunshine becomes Moonlight’.

Terug naar overzicht alle zalen