PHIL praktisch

Uiteraard kunnen wij aan de telefoon of bij een rondleiding antwoord geven op al jouw vragen. Hieronder alvast een overzicht van de meest gestelde praktische vragen. 

Philharmonie Haarlem is nu PHIL

In 2023 was het 150 jaar geleden dat het eerste concert in de Grote Zaal werd gespeeld. In dat jaar heeft onez prachtige locatie een nieuwe naam, nieuwe identiteit en dus ook een nieuwe huisstijl gekregen. We blijven trouw aan de 150-jaar oude traditie, maar willen het nu met de toekomst verbinden. De nieuwe identiteit sluit beter aan bij de nieuwe programmering: naast klassieke concerten programmeren we steeds vaker andere genres met grote (internationale) artiesten. Daarnaast kiezen steeds meer bedrijven en organisaties voor PHIL als locatie voor hun zakelijke evenement. En daar past onze nieuwe naam PHIL heel mooi bij! 

Over ons 

 

Duurzaamheid en sociaal ondernemerschap

Als grote culturele instelling hebben zoeken wij naar maatschappelijke verbindingen. Vanzelfsprekend hebben wij duurzaamheid en sociaal ondernemerschap hoog in het vaandel staan. Wij dragen graag ons steentje bij aan een beter milieu met het verduurzamen van onze gebouwen en het maken van de juiste, duurzame keuzes bij onze voorstellingen en evenementen. 

Duurzaamheid

Let op: je gaat naar de algemene pagina over Duurzaamheid bij PHIL Haarlem.

 

Theatertechniek

Jaarlijks presenteert onze stichting honderden voorstellingen in Stadsschouwburg Haarlem en PHIL Haarlem. Wij hebben hiervoor (vrijwel) alle technische materialen in huis en deze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die onze bespelers daaraan stellen. Onze technici zijn bij ons in dienst en dit vaste team waakt over alle facetten van licht, geluid en AV bij onze voorstellingen en evenementen. Het is dus niet nodig om een externe partij voor evenemententechniek in te schakelen. En mocht je hele specifieke wensen hebben, dan huren we dit in overleg met jou in. 

Meer informatie

Food & Beverage

Vanwege het hoge aantal concerten en evenementen bij PHIL hebben wij de luxe van een vast, eigen team van ervaren horecamedewerkers. Ze zijn jong, goed ingewerkt en zijn mede geselecteerd op hun gevoel voor gastvrijheid. 

Onze vaste cateraar is Vineyard Catering. Zij bieden een premium food product met 'n hoge service. Onze zakelijke gasten zijn altijd vol lof over de buffetten, food stations, sit-down diners, hapjes en/of pauze snacks. En daarnaast, niet geheel onbelangrijk, is het prettig samenwerken vooraf en tijdens evenementen. Vineyard is net als PHIL Greenkey Gold gecertificeerd. 

Voor kleinere ontvangsten tot zo'n 150 gasten werken wij samen met Truffels catering. Deze Haarlemse cateraar is de vaste cateraar van onze achterburen Het Teylers Museum, een locatie die voor evenementen net als wij kwaliteit en service hoog in het vaandel hebben staan. 

Mocht je voor jouw evenement voorkeur hebben voor een eigen cateraar, dan is dat mogelijk op voorwaarde dat het een gerenommeerde organisatie betreft. Wel rekenen wij een vergoeding voor het inbrengen van een eigen cateraar. 

Bereikbaarheid

PHIL ligt in het centrum van Haarlem, op steenworp afstand van de Grote Markt. Het is een korte, prettige wandeling van ongeveer 8 minuten vanaf Haarlem Centraal (station). Er zijn in de nabije omgeving meerdere parkeergarages. Arriveren jouw gasten per tourbus of wil je ze laten ophalen voor bijvoorbeeld een avondprogramma bij een strandclub in Zandvoort of Bloemendaal aan zee? Dan mogen tourbussen recht achter onze locatie aan het Spaarne even stoppen om gasten te laten in- of uitstappen. 

 

Hotels in Haarlem

PHIL ligt in het centrum van Haarlem, op steenworp afstand van de Grote Markt. Er zijn 239 hotelkamers op maximaal 3 minuten loopafstand, 291 kamers op maximaal 10 minuten loopafstand en 424 kamers aan de rand van het centrum.

Na een lange congresdag door het centrum van Haarlem teruglopen naar je hotel is zeker geen straf. En wil je jouw gasten toch allemaal bij elkaar in één hotel en ze daar gratis laten parkeren? De PHIL is goed bereikbaar met bussen, gasten kunnen op 1 minuut loopafstand uitstappen aan het Spaarne. 

Overzicht hotels

Algemene verhuurvoorwaarden

Op uw bijeenkomst zijn de Algemene Verhuurvoorwaarden van Stichting Stadsschouwburg & Philharmonie van toepassing. Deze worden bij de (eerste) offerte toegevoegd en zijn tevens beschikbaar via deze website. Klik op de button voor een antwoord op de meest gestelde vragen over onze verhuurvoorwaarden. 

Meest gestelde vragen

Nieuws & inspiratie 

Ben je je nog aan het orienteren op een geschikte locatie voor jouw evenement? Of hebben jullie al voor PHIL gekozen en ben je benieuwd hoe anderen het aanpakken? Hier lees je wat zich zoal bij ons afspeelt. 

Alle nieuwsberichten