Philharmonie Haarlem is nu PHIL

Welkom op de nieuwe zakelijke website van PHIL. Van wie? Van PHIL! Philharmonie is PHIL geworden en daarom hebben wij onze website in een nieuw jasje gestoken.

Een nieuwe koers 

Philharmonie Haarlem wil een breder publiek bedienen met groter aanbod van populaire muziek. Onder de nieuwe naam PHIL gaan we ons de komende jaren positioneren als een eigentijds muziekhuis waarbij de vertrouwde klassieke programmering verder uitgebreid wordt met populaire muziek. Complementair aan en samen met het Patronaat, het andere muziekpodium van de stad, wordt zo verder gebouwd aan Haarlem als volwaardige muziekstad. 

Lees hier wat Event Inspiration over ons zegt 

“Ik ben trots op de nieuwe identiteit waarin onze passie voor muziek en onze ambitie voor meer en divers publiek wordt gereflecteerd. Onze stichting blijft één organisatie met twee cultuurgebouwen die elk met een eigen identiteit en programmering een zo breed mogelijk publiek bedienen”

Edwin van Balken, directeur van de Stadsschouwburg & PHIL Haarlem.

150 jaar PHIL 

In het jaar dat er precies 150 jaar geleden het eerste concert in de Grote Zaal werd gespeeld, heeft onze prachtige locatie dus een nieuwe naam, een nieuwe identiteit en een nieuwe huisstijl. We blijven trouw aan de 150-jaar oude traditie, maar willen het nu met de toekomst verbinden met een eigentijdse en frisse nieuwe identiteit. 

PHIL congressen en evenementen

Uiteraard hebben wij ook de huisstijl van PHIL zakelijk in een nieuw jasje gestoken en de website losgekoppeld van Stadsschouwburg Haarlem. Onderstaande foto's van een handelsbeurs uit 1924, die wij onlangs opdoken uit het Noord-Hollands Archief, laten zien dat we al sinds het begin van vorige eeuw óók een evenementenlocatie zijn. Een mooie, lange traditie van de Philharmonie die we met trots als PHIL voortzetten! 

Naar PHIL zakelijk