Barbara Pravi

Live in Concert
vr 7 feb ’25 20:00
Grote Zaal
vr 7 feb ’25
20:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Na een tour met 120 shows in meer dan 20 landen, met in Nederland
enkel uitverkochte zalen, bewijst Barbara Pravi een artiest te zijn die zingt en leeft
voor haar publiek. 

Na een jaar van afwezigheid is Barbara Pravi terug met een nieuwe single, "Bravo," die de aankondiging van een nieuw album in de herfst van 2024 markeert. Ze zal vanaf het najaar van 2024 starten met haar nieuwe tour door Europa en komt daarmee terug naar Nederland. In 2021 vertegenwoordigde ze Frankrijk in het Eurovisie Songfestival en behaalde ze de tweede plaats met het nummer ‘Voilà. Dit werd een nationale hit die internationaal werd bekroond met de Diamanten single en Platinum in Frankrijk. In datzelfde jaar won ze de Sacem Grand Prize voor Lied van het Jaar, en werd ze in 2022 bekroond tot ‘Female Revelation’ bij de Victoires de la Musique met haar album "On n’enferme pas les oiseaux” (We sluiten vogels niet op in kooien).

Haar concerten zijn spectaculair en gaan verder; ze verenigt en inspireert mensen haar publiek. De muziek van de chanteuse is stevig geworteld in de Franstalige traditie; ze liet zich inspireren door vocale grootheden als Jacques Brel en Edith Piaf en verwerkt deze invloeden in een frisse, hedendaagse interpretatie van de chanson. Ook laat ze haar maatschappelijke betrokkenheid zien door voor de rechten van vrouwen te staan. Dit komt o.a. naar voren in de speeches die ze elk jaar op 8 maart houdt sinds 2018.