Dutch Classical Talent

Osimun Saxophone Quartet
do 6 feb ’25 20:00 - 21:00
Kleine Zaal
do 6 feb ’25
20:00 - 21:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Het Osimun Quartet kiest zijn repertoire voor een belangrijk deel op emotionele en filosofische gronden. In dit eclectische, unieke programma staat het cyclische en hemelse centraal.

Uitvoerenden

  • Osimun Quartet:
  • Diego Dávila Cabanillas, sopraansaxofoon

  • Fátima Alcázar, altsaxofoon

  • Inés González, tenorsaxofoon

  • Ricard Martínez, baritonsaxofoon

Programma

Muziek van o.a. Fanny Mendelssohn, Glazunov en Maslanka

Op het podium smeedt het saxofoonkwartet, in 2023 finalist van het Grachtenfestival Conservatorium Concours, een haast spirituele band met het publiek.

De vier musici zoeken de verbinding met muziek op een diepzinnig niveau. Een aspect dat de jury van Dutch Classical Talent duidelijk kon bekoren: ‘Als een onbeschreven blad laten ze zichzelf overrompelen door de muziek.’ Deze open, ontvankelijke houding komt terug in de eigenzinnige repertoirekeuze én in Osimuns werkwijze. Het kwartet maakt zijn eigen arrangementen.

Dit concours biedt jonge kamermusici een unieke kans om zichzelf op de kaart te zetten. Via audities kiest een vakjury drie talenten die onder begeleiding een prikkelend, actueel programma samenstellen en in veertien grote Nederlandse zalen optreden. Aan het einde van de tournee wordt de Dutch Classical Talent Award uitgereikt tijdens de feestelijke finale. Mezzosopraan Isabel Pronk en percussiegroep het Kāna Trio zijn de andere kanshebbers.

Quote jury Dutch Classical Talent:
“Dit jonge Spaanse saxofoonkwartet maakt indruk door zijn mooie ensembleklank. Met momenten vurig, dan weer teder en transparant. Als een onbeschreven blad laten ze zichzelf overrompelen door de muziek.”

Gratis naar dit concert?

Als je een klassieke serie bestelt vóór 1 juni, dan krijg je dit concert gratis, samen met de andere twee concerten van Dutch Classical Talent.

Bekijk alle klassieke series

Website: Osimun Quartet