Cappella Amsterdam

De 48 uur van Bach & Pärt
za 8 mrt ’25 20:00 - 22:00
Grote Zaal
za 8 mrt ’25
20:00 - 22:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Arvo Pärt is al jaren op rij de meest uitgevoerde levende componist ter wereld. 

Uitvoerenden

Cappella Amsterdam 
Daniel Reuss - dirigent
Albert Brûggen - cello
Pieter-Jan Belder - kistorgel
Maggie Urquhart - contrabas

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750) - Jesu, meine Freude (BWV 226); Singet dem Herrn ein neues Lied (BWV 225) 
Arvo Pärt (1935) - Delen uit Kanon Pokajanen: 
Ode I, Ode VI, Kontakion, Ikos, Ode IX en Prayer after the Canon

Maar zijn monumentale Kanon Pokajanen (1997) voor vierstemmig koor hoorde je maar zelden – totdat Daniel Reuss en Cappella Amsterdam zich over het meesterwerk ontfermden. Ook uitgevoerd: motetten van Bach. Bach schreef motetten voor speciale gelegenheden en ze werden vaak maar eenmaal uitgevoerd. Daarom werden ze niet goed gearchiveerd. De kans dat sommige niet bewaard zijn gebleven, is groot. Gelukkig kunnen we nog steeds van de wonderen van deze muziek genieten, zoals in dit programma.

Daniel Reuss over de motetten: “Ik noem ze ook wel ‘de bijbel van de muziek’. Ik leef al zo’n veertig jaar met deze motetten, en ik kan ze wel dromen. Er zijn geen stukken die ik meer bestudeerd heb, of waar ik me meer verbonden mee voel. Ik vind het fantastisch om de werken na jaren weer te mogen dirigeren.”

48 uur van Bach en Pärt

Dit concert is onderdeel van het klassiekemuziekfestival de 48 uur van Bach en Pärt, een heel weekend waarin deze twee fenomenale componisten elkaar de hand schudden.

Bestel de serie 48 uur

Website: Cappella Amsterdam