Alma Quartet

Janácek, Adams, Beethoven
zo 27 apr ’25 15:00 - 17:00
Kleine Zaal
zo 27 apr ’25
15:00 - 17:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Wie naar het Alma Quartet luistert herkent misschien hun gezichten uit het Koninklijk Concertgebouworkest. 

Uitvoerenden

Marc Daniel van Biemen, viool
Benjamin Peled, viool
Jeroen Woudstra, altviool
Clément Peigné, cello

Programma

Janáček - Strijkkwartet nr.2 ‘Intieme brieven’
Adams - Nieuw werk (2024)
Beethoven - Strijkkwartet nr. 13 opus 130
Beethoven - Grosse Fuge opus 133

Want het was in dat ‘grote’ verband dat zij in 2014 hun plannen smeedden voor een experiment met zijn vieren. Hier buigen de vier musici zich over muziek uit drie eeuwen. In zijn autobiografische Tweede strijkkwartet ‘Intieme brieven’ schetst Moraviër Leoš Janáček een muzikaal portret van de grote liefde uit zijn late jaren. De inkt is nog maar net opgedroogd in het kersverse werk van de bekende Amerikaan John Adams, die regelmatig in Nederland was om zijn eigen muziek te dirigeren. En ten slotte die wonderlijke raadselachtig late kwartetmuziek van Beethoven die hij zelf niet meer kon horen. Groef hij hier een tunnel naar de Romantiek? 

Serie Strijkkwartetten

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Strijkkwartetten. 

Bestel de serie Strijkkwartetten

Inleiding door Philip Ruitenberg

14.15 uur | Gratis, wel reserveren

Aan de hand van (historische) beelden en muziekfragmenten belicht musicoloog Philip Ruitenberg de concertprogramma’s. Hij bespreekt achtergronden en details, waarmee de muziek tot leven komt. Zijn credo: “Je beleeft meer als je weet wat je hoort”. De inleiding is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor het concert.

Website: Alma Quartet