Frommermann

Chronos
do 5 jun ’25 20:00 - 21:30
Kleine Zaal
do 5 jun ’25
20:00 - 21:30
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

In CHRONOS beziet Frommermann zich in de tijd, memoreert, mijmert, bespiegelt en kijkt terug met de Frommermannen van weleer. Een voorstelling vol weemoed en plezier, nostalgie en vooruitgang - en uiteraard steengoede muziek!

In 2005 zetten Google Maps, YouTube, Paus Benedictus XVI en Royal Dutch Shell hun eerste stappen. Telefoneren ging vaak nog naar een vaste lijn, afspraken schreef je in een papieren agenda, we hadden een koningin, er mocht in cafe’s, foyers en kantines gerookt worden, in bus of metro reisde je per strippenkaart, je had iets als Hyves maar sociale contacten deed je gewoon op bij vereniging, kroeg, feestjes of via via.

Ook via via vonden in 2005 zes muzikale vrienden elkaar in hun liefde voor de Comedian Harmonists. Met veel plezier en navenant succes gaven zij zich over aan de heerlijke melange van melancholisch stemmende virtuositeit, die de wereld veroverde in de donkere jaren dertig en kreeg het door de nazi's verboden ensemble een nieuwe stem. Als eerbetoon noemden zij zich naar de oprichter van hun idolen, en zo zette Frommermann zijn eerste schreden op het Nederlandse muziekpodium.

In navolging van hun muzikale helden verzamelden ze liederen en muziekwerken uit alle windstreken, in verscheidene talen, tijden en stijlen, die ze toesneden op hun formatie: vijf mannenstemmen, piano en gitaar met als vaste waarden humor, melancholie, ronkende samenzang en tomeloos podiumplezier. En zo ontwikkelden zij zich tot één van de meest veelzijdige ensembles van Nederland.

Website: Frommermann