Zola Jesus (USA)

PHIL X PATRONAAT
zo 22 sep ’24 20:00
Kleine Zaal
zo 22 sep ’24
20:00
Tickets via Ticketmaster
  • De kaartverkoop gaat via Ticketmaster. Bij het bestellen van de tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden. Tickets zijn exclusief consumptie en garderobe. Voor dit concert kan je je tickets niet annuleren.

De Amerikaanse singer-songwriter en producer Zola Jesus laat je onderdompelen in een wereld vol klankrijke schoonheid.

Nika Roza Danilova, die sinds 2009 muziek uitbrengt onder de naam Zola Jesus, heeft een stem die je brengt naar plaatsen in het onderbewuste die er altijd al zaten. 

Haar klassieke operaopleiding mengde ze met avant-garde, no-wave en andere stijlen van populaire muziek, tot haar eigen stijl vorm kreeg in een duistere, ijzige en experimentele klank die met recht de naam gothic elektro mag dragen. Haar stem is krachtig en indringend en doet wel wat denken aan die van Florence (and the Machine).

In 2022 verscheen haar nieuwste plaat Arkhon, een album waarvan de kracht voortkomt uit overgave. Ondanks de duisternis die in de werkelijkheid is gehuld, schuilt er ook kracht in de overgave aan wat niet kan worden vastgepind, aan de wilde ontplooiing van de wereld in al zijn onvoorspelbare beweging. Dat loslaten is de crux van Arkhon, dat voor Zola Jesus een nieuwe manier van bewegen en maken inluidt.

Kort na de release van 'Arkhon' bracht Zola Jesus 'Alive in Cappadocia' uit, een opname van vier concerten in een 2000 jaar oude kapel in het Turkse Cappadocië. Nika Rosa Danilova solo aan de piano, zonder microfoon, haar dwingende stemdynamiek versterkt door de natuurlijke echo's en het geluid van de ruimte zelf: niet minder dan magistraal. 

Website: Zola Jesus