Douglas Firs

Haarlem Vinyl Festival
zo 29 sep ’24 21:00
Kleine Zaal
zo 29 sep ’24
21:00
Tickets via Ticketmaster
  • De kaartverkoop gaat via Ticketmaster. Bij het bestellen van de tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden. Tickets zijn exclusief consumptie en garderobe. Voor dit concert kan je je tickets niet annuleren.

Ervaar een avond vol topmuziek met Douglas Firs, een band die de grenzen van genre overstijgt met allstars uit de bands The Bony King of Nowhere, Balthazar en Magnus. 

“Ik heb nog nooit een nummer over mijn vriendin geschreven,” zegt Gertjan Van Hellemont, “uit angst om de magie kapot te maken. Tot nu toe schreef ik alleen maar over liefde die al stuk was, waarschijnlijk omdat het enger is om te schrijven over iets dat niet stuk mag gaan. Maar hier is mijn ode aan Jolien, liefde van mijn leven, moeder van mijn zoon en - hou je vast - een tweeling die onderweg is.”

Gertjan Van Hellemont van Douglas Firs durft eindelijk de liefde te bezingen die hem het dierbaarst is. In zijn nieuwste single 'Back To That Day' viert hij zijn geliefde Jolien. Deze track neemt je mee naar het magische moment van de eerste ontmoeting, verbeeld in een videoclip met 16 diverse koppels.

De muziek van Douglas Firs wordt verrijkt door het strijkersarrangement van Wietse Meys, gespeeld door het Budapest Art Orchestra, met Gertjans gitaarsolo en Jinte Deprez (Balthazar) op viool. De band laat verder Simon Casier horen op bas en steeldrum, Laurens Billiet op drums, Senne Guns op synth, en Roos Denayer (Rosa Butsi) als backing vocalist. Hun vijfde album, getiteld 'Happy PT. 2', verschijnt op 30 augustus 2024.

Haarlem Vinyl Festival

Dit concert is onderdeel van Haarlem Vinyl Festival. Meer weten?

Bekijk Haarlem Vinyl Festival

Website: Douglas Firs