Carmen Sánchez Labrador

Beethoven, Brahms & Prokofjev
do 24 apr ’25 20:00 - 21:15
Kleine Zaal
do 24 apr ’25
20:00 - 21:15
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Een prachtig pianoprogramma samengesteld door Carmen Sánchez Labrador, een jong Spaans pianotalent van het Conservatorium van Amsterdam dat eerder al de sterren van de hemel speelde tijdens Keys to the future.

Uitvoerenden

Carmen Sánchez Labrador, piano 

Programma

Ludwig van Beethoven - Pianosonate nr. 26 opus 81a ‘Les Adieux’
Johannes Brahms - Variaties op een thema van Robert Schumann opus 9
Sergei Prokofjev - Pianosonate nr. 4 opus 29

Beethoven schreef ‘Les Adieux’ voor zijn mecenas aartshertog Rudolph die in 1809 vluchtte voor het Franse leger. Het eerste deel van het werk verwijst naar deze vlucht, terwijl het later geschreven tweede deel en derde deel ‘het weg zijn’ en ‘de terugkeer’ van de aartshertog vertegenwoordigen.

Johannes Brahms schreef zijn Variaties (16 in totaal) op een thema van Robert Schumann in 1854 en droeg het werk op aan Clara Schumann, waarmee hij een hechte muzikale vriendschap onderhield. Sergei Prokofjev werd geïnspireerd door de jazz en dat is duidelijk te horen in het eerste deel van zijn Pianosonate nr. 4. 

Carmen Sánchez Labrador
Carmen Sánchez Labrador (Madrid, 2002) begon op vierjarige leeftijd met pianospelen. Ze werd op zevenjarige leeftijd toegelaten tot het Arturo Soria Conservatorio Profesional de Música. In 2018 vervolgde ze haar muziekstudie aan de Purcell School of Music in Londen. Na twee jaar werd ze toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam, waar ze momenteel studeert bij David Kuyken. Carmen won de eerste prijs in de EPTA Spanje Piano Competitie en bereikte de halve finale van het Prinses Christina Concours in 2022.  

Met dank aan het Karel Hilsum Fonds.

Keys to the Future
Op 25 en 26 november 2023 presenteerde de PHIL voor de eerste maal ‘Keys to the future’, mogelijk gemaakt door het Karel Hilsum Fonds dat vernoemd werd naar de grote pianopedagoog die zijn leven in dienst stelde van de ontwikkeling van pianotalent. Het fonds heeft als doelstelling het bieden van podiumervaring aan jonge musici en pianotalenten in het bijzonder. De volgende ‘Keys to the future’ zal plaatsvinden op 22 en 23 november 2025.  

Website: Carmen Sánchez Labrador