De Bremer Stadsmuzikanten

Stichting Divertimento & De Vioolschool Haarlem
za 13 apr ’24 16:00 - 17:00
Kleine Zaal
za 13 apr ’24
16:00 - 17:00
Geweest

Na de grote successen van afgelopen jaren vult Stichting Divertimento o.l.v. Helena van Tongeren en Joretta Witvliet dit jaar wederom het podium met ruim 75 jonge musicerende kinderen tussen de 8 en 20 jaar uit Haarlem en omgeving.

Het is inmiddels een traditie geworden dat Stichting Divertimento tijdens de Kindermuziekweek een feestelijke jeugdvoorstelling voor en door kinderen verzorgt. Ruim 75 kinderen op het podium nemen u mee in het sprookje De Bremer Stadsmuzikanten, dit keer in samenwerking met de Vioolschool Haarlem. Het gezamenlijke orkest is vernoemd naar de Haarlemse dirigent André Kaart, die altijd een groot voorbeeld is geweest voor beide initiatiefnemers. Ook Piccolini's van de Koorschool Haarlem doen mee aan dit concert.

Natuurlijk is er weer een workshop vanaf 14.00u in de Van Beinum Zaal waar kinderen t/m 12 jaar gratis aan kunnen deelnemen. In deze workshop werken de kinderen toe naar de voorstelling van De Bremer Stadsmuzikanten en mogen ze deze middag ook aan de voorstelling deelnemen. Het André Kaart Kindermuziekweekorkest staat onder de bezielende leiding van Joretta Witvliet en Helena van Tongeren.

 

Website: Stichting Divertimento | De Vioolschool | Koorschool Haarlem

Dit is een regionaal orkest. Naast onze eigen programmering verwelkomt PHIL ook graag regionale amateurkoren en orkesten met professionele begeleiding van solisten en dirigenten.