Slotconcert Kindermuziekweek 2024

Stichting Divertimento, Wereldpremière En France - Karel Boits & Anna Petrovitsch - Harp
za 13 apr ’24 20:15 - 22:00
Kleine Zaal
za 13 apr ’24
20:15 - 22:00
Pauze 21:00
Geweest

Op dit slotconcert van de Kindermuziekweek staan de oudere spelers van Stichting Divertimento in de schijnwerpers. Het Divertimento Jeugdstrijkorkest en Divertimento Kamermuziek worden geprezen om hun hechte samenspel, en dat zonder dirigent!

Het Divertimento Jeugdstrijkorkest en Divertimento Kamermuziek brengen gezamenlijk een veelzijdig programma ten gehore met o.a. werken van Mendelssohn – Sinfonia X, Liszt – Rapsodie, Meijering - Asia Argento en van Mahler het beroemde Adagietto met soliste Anna Petrovitsch. Anna heeft les van Erika Waardenburg en is prijswinnares van het Prinses Christina Concours 2023. Ook dit seizoen geven wij aan een jonge componist de kans om een eigen werk ten gehore te brengen. Dit keer spelen we een compositie van Divertimentocellist Karel Boits. Het geheel staat onder de bezielende leiding van Helena van Tongeren.

Website: Stichting Divertimento

Dit is een regionaal orkest. Naast onze eigen programmering verwelkomt PHIL ook graag regionale amateurkoren en orkesten met professionele begeleiding van solisten en dirigenten.