Educatieaanbod voor scholen

Muziek is overal! In PHIL ontvangen we graag leerlingen van zowel basis- als voortgezet onderwijs. Met de hele klas een concert bezoeken, of juist met z’n allen zelf muziek maken bij een workshop, het kan allemaal! Samen met jou kijken we graag hoe een bezoek aan PHIL past binnen een onderwijsprogramma.

Hieronder vind je meer informatie. Heb je een vraag over concert of wil je een programma op maat boeken? Neem dan contact met ons op via educatie@ssphaarlem.nl.

Basisonderwijs

Schoolvoorstellingen 
In samenwerking met het Hart Haarlem bieden wij regelmatig schoolvoorstellingen en concerten in PHIL aan voor leerlingen van groep 3 tot en met groep 8. Kijk op www.hart-haarlem.nl voor meer informatie. Mocht je met ons na willen denken over een andere concert voor jouw school in PHIL, neem dan contact met ons op via educatie@ssphaarlem.nl.

Workshops  
Iedereen kan muziek maken! Speciaal voor groep 5 & 6 van het basisonderwijs bieden we een programma aan waarbij zelf muziek maken centraal staat. In korte workshops gegeven door twee muziekdocenten van de Wereldmuziekschool maken de leerlingen kennis met drie verschillende instrumenten: Darbuka, ukelele en klarinet. Na de workshops kiezen de leerlingen hun favoriete instrument en spelen ze gezamenlijk als klas op het toneel hun eerste concert als klassenorkest!

Muzikale ervaring is niet nodig, plezier maken en ontdekken staan bij dit programma centraal. Het programma is mede ontwikkeld door de Wereldmuziekschool.

Duur programma: 1,5 uur
Kosten programma: €60 per 15 leerlingen.
Om het programma te boeken kan je contact opnemen met ons via educatie@ssphaarlem.nl 

Speciaal onderwijs
Ons workshopprogramma is ook te boeken voor klassen in het speciaal onderwijs. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. We denken graag met je mee!

Meer informatie?
Heb je een vraag over concert of wil je een programma op maat boeken? Neem dan contact met ons op via educatie@ssphaarlem.nl.

Voortgezet onderwijs

Een  concert bezoeken met de klas
Wil je als docent met een groep leerlingen een concert bezoeken? Of wil je meer weten over het educatieve aanbod van een gezelschap of een workshop organiseren rondom het bezoek aan een concert? Neem dan contact op met ons op via educatie@ssphaarlem.nl. Klik hier voor onze selectie van concerten voor jongeren.

Vind je het lastig om de klas voor te bereiden op een bezoek aan PHIL? Ook daar kunnen we bij helpen. Veel gezelschappen ontwikkelen educatiemateriaal bij hun concerten dat goed ingezet kan worden als voorbereidend materiaal in de klas. Daarnaast hebben we ook een aantal spelregels opgesteld voor tijdens het bezoek. Die vind je onder het kopje 'Spelregels concertbezoek'.

Meer informatie?
Heb je een vraag over concert of wil je een programma op maat boeken? Neem dan contact met ons op via educatie@ssphaarlem.nl.

Spelregels concertbezoek

Bezoek je een concert met de klas? Dan hebben we een aantal spelregels. We vragen je deze regels vooraf door te nemen met de leerlingen.

Voor leerlingen

  • Denk aan de spelers: De acteurs en muzikanten staan live op het podium en moeten zich kunnen concentreren op hun spel. Bewaar de gesprekken met klasgenoten of het commentaar op wat je ziet tot na het concert en blijf tijdens het concert op je plek zitten.
  • Aanwijzingen van het personeel van PHIL dienen altijd te worden opgevolgd. Het personeel is bevoegd de toegang te ontzeggen of het verblijf vroegtijdig te beëindigen.
  • Jassen en tassen worden verplicht afgegeven bij de garderobe.
  • Eten en drinken is niet toegestaan in de beide concertzalen.
  • Mobiele telefoons worden vóór het concert uitgezet.
  • Toiletbezoek alleen voor aanvang van het concert of in de pauze.
  • Roken is in het gebouw nergens toegestaan.

Voor docenten

  • Voorbereiding. We gaan ervan uit dat het bezoek aan PHIL voorbereid wordt in de les en dat de regels worden doorgenomen met de groep. De educatiemedewerker van PHIL, het gezelschap kan daarbij ondersteunen. Voor meer informatie over educatieve programma’s bij concerten kan je contact met ons opnemen via educatie@ssphaarlem.nl
  • Begeleiders. We verwachten dat er per 15 leerlingen één begeleider meekomt en dat deze bij het niet naleven van de spelregels in ons gebouw ingrijpt. De begeleiders zitten tussen de leerlingen zodat ze, als het nodig is, kunnen ingrijpen. 
  • Laatkomers kunnen niet altijd toegelaten worden. Ook werkt het vaak erg onrustig als er scholieren naar het toilet gaan tijdens het concert. Zorg dat de groep er minstens een kwartier voor aanvang is.