Psychedelica congres terug in Haarlem

1 december 2023 

Onze opdrachtgever OPEN Foundation is een non-profit organisatie die zich inzet om kennis en begrip van psychedelicia via onderzoek te bevorderen. In september 2022 ontvingen wij voor het tweejaarlijkse ICPR congres (Interdisciplinary Conference on Psychedelic Research) dagelijks een internationaal gezelschap van academici, therapeuten, wetenschappelijk onderzoekers, klinisch medewerkers en beleidsmakers. De centrale ligging van de PHIL in het door buitenlanders bijzonder gewaarde sfeervolle Haarlem was één één van de redenen voor onze opdrachtgever om in juni 2024 weer terug te keren naar de PHIL. Welkom! 

3-daags congres bomvol subsessies 

  • 21 t/m 24 september 2022 
  • 1.100 bezoekers per dag 
  • 1 dag business programma, 3 dagen congres 
  • Plenair programma in de Grote Zaal (cap. 1.100)
  • Inzet 3 zalen (cap. 408, 121, 128) voor subsessies
  • Techniek incl. materialen geheel verzorgd door PHIL 

Een stad met alles binnen handbereik 

Haarlem profileert zich zowel nationaal als internationaal steeds overtuigender als congresstad. En dat is niet heel verrassend. Immers, het is een stad waar alles binnen handbereik is: van het historische centrum tot de vele goede hotels. ‘In Haarlem, de stad van gastronomie en gastvrijheid, ligt cultuur voor het oprapen’, stelt Pien Keizer namens Haarlem Convention Bureau. En ook wat betreft accommodaties kan Haarlem kansrijk wedijveren met andere steden.

Haarlem Convention Bureau

Enthousiaste opdrachtgever 

Naast voldoende ruimte voor het inhoudelijke programma wilde de organisatie haar internationale gasten naar een inspirerende, typisch Hollandse plek brengen als alternatief voor Amsterdam, met voldoende hotels op loopafstand en gezelligheid rondom de locatie om te kunnen socializen. Zelf verwoordde de organisatie haar indrukken als volgt:

'De open foyers, het originele meubilair, de belichting: alles klopte aan de Philharmonie. De internationale bezoekers benoemden steevast hoe perfect de locatie was en hoe belangrijk voor de uitstekende sfeer op ons drukke congres. Geen inwisselbaar hotel of conferentiecentrum, maar een uniek gebouw met prachtige zalen middenin het prachtige historische centrum van Haarlem, naast de imposante Bavokerk.’ 

Eventcase op event.nl