Psychedelica congres terug in Haarlem

10 juni 2024

Voor de 2e keer was de PHIL de venue voor het prestigieuze internationale ICPR congres (Interdisciplinary Conference on Psychedelic Research). Onze opdrachtgever OPEN Foundation is een non-profit organisatie die zich inzet om kennis en begrip van psychedelicia via onderzoek te bevorderen. Niet alleen de PHIL, maar de stad Haarlem werd door academici, therapeuten, wetenschappelijk onderzoekers, klinisch medewerkers en beleidsmakers in 2022 dusdanig goed beoordeeld, dat dit een reden was om weer terug te keren. 

3-daags congres bomvol subsessies 

  • September 2022 en juni 2024 
  • Opening door Minister Pia Dijkstra 
  • 1 dag pre-congres, 3 dagen congres
  • 1.000 bezoekers per dag  
  • Plenair programma in Grote Zaal 
  • Subsessies in Kleine Zaal en Van Warmerdam Zaal 
  • Activiteiten in alle foyers, Van Beinum Zaal en beide Lofts
  • Streaming en registratie door Baretta Media 
  • Techniek geheel verzorgd door technici PHIL 

Een stad met alles binnen handbereik 

Haarlem profileert zich zowel nationaal als internationaal steeds overtuigender als congresstad. En dat is niet heel verrassend. Immers, het is een stad waar alles binnen handbereik is: van het historische centrum tot de vele goede hotels. ‘In Haarlem, de stad van gastronomie en gastvrijheid, ligt cultuur voor het oprapen’, stelt Pien Keizer namens Haarlem Convention Bureau. En ook wat betreft accommodaties kan Haarlem kansrijk wedijveren met andere steden.

Haarlem Convention Bureau

Enthousiaste opdrachtgever 

Naast voldoende ruimte voor het inhoudelijke programma wilde de organisatie haar internationale gasten naar een inspirerende, typisch Hollandse plek brengen als alternatief voor Amsterdam, met voldoende hotels op loopafstand en gezelligheid rondom de locatie om te kunnen socializen. Zelf verwoordde de organisatie haar indrukken als volgt:

'De open foyers, het originele meubilair, de belichting: alles klopte. De internationale bezoekers benoemden steevast hoe perfect de locatie was en hoe belangrijk voor de uitstekende sfeer op ons drukke congres. Geen inwisselbaar hotel of conferentiecentrum, maar een uniek gebouw met prachtige zalen middenin het prachtige historische centrum van Haarlem, naast de imposante Bavokerk.’ 

Eventcase 2022 op event.nl

"De open foyers, het originele meubilair, de belichting; alles klopte. De internationale bezoekers benoemden steevast hoe perfect de locatie was en hoe belangrijk voor de uitstekende sfeer op het drukke congres."

Joost Breeksema, executive director Open Foundation