Wibi Soerjadi

Live in PHIL Haarlem
za 25 mei ’24 20:00 - 22:30
Grote Zaal
za 25 mei ’24
20:00 - 22:30
Geweest

Al op vijftienjarige leeftijd won pianist en componist Wibi Soerjadi de eerste prijs op het Prinses Christina Concours in Den-Haag. Vele prijzen volgden, zo stonden al snel de eerste prijs bij de ‘’Nationale Eurovisie’’, de derde prijs bij de ‘’Internationale Franz List Piano wedstijd’’ en de ‘’Elizabeth Evert Prijs’’ op zijn naam.

Pianist en componist Wibi Soerjadi zit al meer dan 40 jaar in het vak en dit viert hij met een bijzonder concert. Het wordt een reis door de tijd van zijn carrière. Klassieke componisten, eigen werk en filmmuziek. Zowel kenners als minder ervaren luisteraars raken geïmponeerd door zijn pianospel. Doordat hij zich onderscheidt door middel van het uitvoeren van zijn eigen werk dat gebaseerd is op eigentijdse thema's, is Wibi Soerjadi nu wereldberoemd en de meest succesvolle pianist van Nederland.

Vakrecensent Peter Schlamilch van De Nieuwe Muze schreef: “Soerjadi weet een uniek muzikaal ‘coulisselandschap’ neer te zetten wat maar weinigen hem nadoen: verschillende lagen uit de partituur worden haast beeldend op het toneel gezet, afzonderlijk waarneembaar en toch altijd in volledige eenheid, zoals een magiër zijn publiek betovert en deels in het ongewisse houdt van de werkelijkheid. De fans braken de zaal af.’’

Website: Wibi Soerjadi