Carel Kraayenhof & Matangi Quartet

Maestro Morricone
do 8 mei ’25 20:00 - 22:00
Kleine Zaal
do 8 mei ’25
20:00 - 22:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

De Matangi’s en Carel verklanken in een magisch concert de wereld van Morricone en zijn inspiratiebronnen, zoals Nino Rota, maar ook de muzikale erfenis die hij heeft achtergelaten bij componisten als Max Richter, Osvaldo Golijov en Philip Glass.

Uitvoerenden

  • Matangi Quartet
  • Carel Kraayenhof

Programma

Liricamente - E. Morricone, arr. C.Kraayenhof
Gabriel’s oboe - E. Morricone
The Godfather Suite (Godfather Waltz & Love Theme) - N. Rota, arr. M. van Prooijen
The man with the harmonica (uit Onze upon a time in the west) - E. Morricone, arr. B. Zimmermann
1957: Award Montage - Philip Glass 
Tragedia - E. Morricone, arr. B. Zimmermann
Il Postino - L. Bacalov, arr. B. Zimmermann

Oblivion - A. Piazzolla, arr. C. Kraayenhof
Escualo - A. Piazzolla
Deborah’s Theme - E. Morricone, arr. C. Kraayenhof
Spartacus - Love Theme - A. North, arr. C. Kraayenhof 
Mercy - C. Kraayenhof, arr. idem
Se ne va – O. Golijov
On the nature of daylight - Max Richter
Mishima / Closing - Philip Glass
Adiós Nonino - A. Piazzolla, arr. W. Warman 
Libertango - A. Piazzolla, arr. C. Kraayenhof

Carel Kraayenhof (bandoneon) en Matangi Quartet brengen samen de muziek van Ennio Morricone naar het podium. Matangi is met Carel zijn muziekarchief ingedoken en samen hebben ze een aantal parels uit Morricones oeuvre gearrangeerd voor bandoneon en strijkkwartet. Morricone was zo enthousiast over Carels bandoneon-spel dat hij voorstelde om samen een cd op te nemen. Guardians of the clouds is een wereldwijd succes geworden. 

Carel Kraayenhof werd in de jaren ’80 door Piazzolla benaderd om met hem samen in New York te musiceren. Van hem en andere tango-grootheden uit Argentinië heeft Carel geleerd hoe tango werkelijk gespeeld moet worden. Carel is daarmee al decennia de ambassadeur van de Argentijnse tangomuziek in Europa. Wereldwijde bekendheid kreeg hij door zijn optreden tijdens het huwelijk in 2002 van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. 

Matangi is in 23 jaar uitgegroeid tot een van de meest prominente en veelzijdige ensembles in het Nederlandse muzieklandschap en op internationale podia. De 4 musici zijn stuk voor stuk zelfstandig en eigenzinnig. Wat ze bindt is een tomeloze creatieve nieuwsgierigheid. Naar nieuwe muziekstijlen, naar nog onbekend repertoire, naar onverwachte samenwerkingen met andere kunstvormen van cabaret tot dans.

Matangi over Carel: ''Carel Kraayenhof zit vol met fantastische verhalen en anekdotes, die rijkdom en veelkleurigheid zijn terug te horen in zijn prachtige fantasievolle spel; heerlijk om mee samen te spelen!''

Websites: Carel Kraayenhof | Matangi Quartet