Martijn van de Griendt

S10

Groeipijn
PHIL x Patronaat
vr 29 nov ’24 20:00
Grote Zaal
vr 29 nov ’24
20:00
Tickets via Ticketmaster
  • De kaartverkoop gaat via Ticketmaster. Bij het bestellen van de tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden. Tickets zijn exclusief consumptie en garderobe. Voor dit concert kan je je tickets niet annuleren.

De 23-jarige artiest S10, de artiestennaam van Stien den Hollander, is 2 jaar na haar deelname aan het Eurovisiesongfestival kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop. 

Groeipijn
Haar allereerste theatervoorstelling gaat over de groeipijn in haar zoektocht naar veiligheid. Stien: “Ik wil samen met de bezoekers mijn verhaal ontdekken. Ik wil vertellen over een jong meisje die veel heeft meegemaakt, maar ook is opgekrabbeld. Een verhaal vol hoop, eerlijk verteld, zonder opsmuk.”

Wanneer is er ruimte voor een nieuw verhaal? Misschien is het een ritueel van loslaten. Het loslaten van pijn en oude ideeën, en een viering van alle mogelijkheden die er in het nu liggen. Samen met haar vaste bandleden laat S10 deels vertrouwd repertoire horen, maar ook nieuwe muziek. Ze neemt je mee in het ontstaan van haar liedjes en de verhalen erachter.

Over S10
Op 17-jarige leeftijd tekende ze al haar eerste platencontract. Na haar debuutalbum Snowsniper (2019) en Vlinders (2020), die beide lovend werden ontvangen, bracht ze in 2022 ‘Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Mij Denkt’ uit. Dit album was onder andere met ‘De Diepte’, waarmee ze Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival. 

Het werd bekroond met een Edison in de categorie ‘Nederlandstalig’ en een 3FM Award voor ‘Beste Album’. Ze speelde het afgelopen jaar in een uitverkocht AFAS Live en tourde door Nederland met een uitverkochte clubtour. Tevens stond ze op festivals als Down The Rabbit Hole en Lowlands, en aankomende zomer op Pinkpop en Pukkelpop.

Dit concert wordt gepresenteerd door PHIL en Patronaat Haarlem.

Volkskrant over Groeipijn: ‘Niet te missen is S10. Samen met regisseur Marcus Azzini creeërt Den Hollander een concertervaring die een verhaal vertelt. Vanaf het moment dat de deur dichtvalt zitten we in de duistere wereld van S10. Geleidelijk kantelt de toon met hoopgevender liedjes en een euforische finale.’ Lees de hele recensie