Simply Quartet

Haydn, Bartók, Beethoven
zo 10 nov ’24 15:00 - 17:00
Kleine Zaal
zo 10 nov ’24
15:00 - 17:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Vier individuen die samen vorm geven aan het koninklijk genre uit de kamermuziek: het strijkkwartet? 

Uitvoerenden

Danfeng Shen, viool
Antonia Rankersberger, viool
Xiang Lyu, altviool
Ivan Valentin Hollup Roald, cello

Programma

Haydn - Strijkkwartet nr. 4 opus 33 
Bartók - Strijkkwartet nr. 4, Sz 91
Beethoven - Strijkkwartet nr. 16 opus 135

Voor die eenheid zorgt hier het Simply Quartet. Het oorspronkelijk in Shanghai opgerichte kwartet vestigde zich in Wenen om daar in de ‘hoofdstad van het strijkkwartet’ de traditie op te zuigen en vandaar hun ervaring en uitvoeringen wereldkundig te maken. Verzoening van tegenstellingen is er in het programma van het met prijzen omhangen kwartet. De minzame Weense esprit van Haydn, de zware atmosfeer bij de Hongaar Bartók en Beethoven die, volledig doof, in zijn laatste kwartet glimlachend omkijkt naar Haydn.

Serie Strijkkwartetten

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Strijkkwartetten. 

Bestel de serie Strijkkwartetten

Inleiding door Philip Ruitenberg

14.15 uur | Gratis, wel reserveren

Aan de hand van (historische) beelden en muziekfragmenten belicht musicoloog Philip Ruitenberg de concertprogramma’s. Hij bespreekt achtergronden en details, waarmee de muziek tot leven komt. Zijn credo: “Je beleeft meer als je weet wat je hoort”. De inleiding is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor het concert.

Website: Simply Quartet