Mariam Batsashvili

Mozart, Brahms, Schubert
do 23 jan ’25 20:00 - 22:00
Kleine Zaal
do 23 jan ’25
20:00 - 22:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

“Wat een superieure techniek, wat een grandeur, maar ook: wat een weemoed en poëzie!” 

Programma

Mozart - Pianosonate nr. 18, KV 576
Brahms - Zes Klavierstücke opus 118
Schubert - Vier Impromptus opus 142

Jubelende woorden over de Georgische pianiste Mariam Batsashvili, die hoge ogen gooide bij het Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Hier komt de internationaal gevierde pianiste een van haar doordachte interpretaties geven van een geheel Weens programma uit twee eeuwen. Van Mozarts laatste virtuoze sonate, via de verstilde melancholie van Brahms naar de romantische zangerige en ook dansante geliefde miniaturen van Schubert. Met haar verbluffende toucher weet Mariam Batsashvili wereldwijd haar publiek te verrukken, zoals ook vele luisteraars in ons land al konden ervaren in haar optredens met orkest en kamermuziek. Kortom: een evenement om naar uit te kijken! 

Serie Meesters aan het Klavier

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Meesters aan het Klavier. 

Bestel de serie Meesters aan het Klavier

Inleiding door Philip Ruitenberg

19.15 uur | Gratis, wel reserveren

Aan de hand van (historische) beelden en muziekfragmenten belicht musicoloog Philip Ruitenberg de concertprogramma’s. Hij bespreekt achtergronden en details, waarmee de muziek tot leven komt. Zijn credo: “Je beleeft meer als je weet wat je hoort”. De inleiding is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor het concert.

Website: Mariam Batsashvili