Dutch Classical Talent

Kāna Percussion Trio
do 20 mrt ’25 20:00 - 21:00
Kleine Zaal
do 20 mrt ’25
20:00 - 21:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Dit percussietrio kaart op spectaculaire wijze een spectaculair dringend probleem aan: hoe moeten wij ons verhouden tot de natuur? Zijn we er eigenlijk nog onderdeel van? 

Uitvoerenden

  • Kāna Trio
  • Hugo Pereira, percussie
  • João Sequeira, percussie
  • Rens Rutten, percussie

Programma

Muziek van o.a. John Cage, Yijoo Hwang, Siegfried Kutterer en Luís Tinoco

Het Kāna Trio waadt door de menselijke herrie en vervuiling voor een helder antwoord. ''[Ze spelen] feilloos samen, krachtig maar nooit te hard,'' aldus de jury van Dutch Classical Talent.

Het thema van klimaatverandering leent zich voor overrompelende percussie. Maar te midden van het spektakel overschreeuwen de percussionisten zichzelf niet. Het Kāna Trio was winnaar van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2022, en ook die jury benadrukte hun subtiliteit: ‘De jury was onder de indruk van het bezwerende [...] samenspel. [Het kleurenpalet] reikte van fluisterzacht marimbageruis tot het meest onheilspellende oerwoudgeweld.’

Dit concours biedt jonge kamermusici een unieke kans om zichzelf op de kaart te zetten. Via audities kiest een vakjury drie talenten die onder begeleiding een prikkelend, actueel programma samenstellen en in veertien grote Nederlandse zalen optreden. Aan het einde van de tournee wordt de Dutch Classical Talent Award uitgereikt tijdens de feestelijke finale. Mezzosopraan Isabel Pronk en saxofoonkwartet het Osimun Quartet zijn de andere kanshebbers.

Quote jury Dutch Classical Talent:
“Een en al spektakel! Zonder opsmuk laten ze zien en voelen dat ritme in alles en iedereen zit. Met een enorme precisie en subtiliteit spelen ze feilloos samen, krachtig maar nooit hard.”

Gratis naar dit concert?

Als je een klassieke serie bestelt vóór 1 juni, dan krijg je dit concert gratis, samen met de andere twee concerten van Dutch Classical Talent.

Bekijk alle klassieke series

Website: Kāna Percussion Trio