Nederlands Blazers Ensemble

De 48 uur van Bach & Pärt
zo 9 mrt ’25 15:00 - 16:30
Grote Zaal
zo 9 mrt ’25
15:00 - 16:30
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Zoals het soefisme aanspoort tot eenheid en harmonie, en oosters en westers gedachtegoed met elkaar verbindt, zo omarmen traditionele Perzische muziek, Johann Sebastian Bach en Arvo Pärt elkaar in dit programma.

Samen met de Iraanse zangeres Haleh Seyfizadeh en de Iraanse tärspeler Ali Ghamsari brengt het Nederlands Blazers Ensemble een intrigerende verkenning van de verbinding tussen Bach, het soefisme en de eigentijdse
klanken van Arvo Pärt. Daarbij voegt Pärts minimalistische benadering een hedendaagse nuance toe aan de symbiose van traditionele Perzische muziek en de meesterwerken van Johann Sebastian Bach.

48 uur van Bach en Pärt

Dit concert is onderdeel van het klassiekemuziekfestival de 48 uur van Bach en Pärt, een heel weekend waarin deze twee fenomenale componisten elkaar de hand schudden.

Bestel de serie 48 uur

Inleiding

14.15 uur | gratis, wel reserveren

Voorafgaand aan het concert is er een inleiding. Hierin wordt niet alleen de componist en zijn muziek tot leven gebracht maar ook de avonturen die de blazers beleven bij het samenstellen en tot stand brengen van de productie. De inleiding is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor het concert.

Website: Nederlands Blazers Ensemble