Holland Baroque

Travel Tunes
do 13 mrt ’25 20:00 - 22:00
Kleine Zaal
do 13 mrt ’25
20:00 - 22:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Holland Baroque brengt een muzikale roadtrip met zeldzame instrumenten naar het podium.

Eeuwigdurende roadtrips van het hoge Noorden tot het warme Zuiden en van het Westen naar het Oosten. Gestrande immigranten dromen over hun thuisland en zoeken troost in de muziek. Eenmaal aangekomen vermengen dansen en liederen zich met lokale tradities. Melodieën reizen de wereld over. Grooves uit het warme Zuiden vermengen zich met versieringen uit het Oosten. Wonderlijke instrumenten ontmoeten elkaar in nooit eerder geklonken combinaties. Schoonheid en kwelling, opzwepende dansen en melancholische songs.

Volg het pad van de Travel Tunes. Muzikale tradities uit het verleden nodigen uit tot improvisatie en nieuwe composities.

De Franse Michel Godard is met zijn serpent een instrumententovenaar pur sang. Het serpent, een verloren gegaan instrument uit de zestiende en zeventiende eeuw klinkt melodieus en ietwat melancholisch. Niti Ranjan Biswas uit Bangladesh is een virtuoos op tabla, een Hindoestaans slagwerkinstrument. Elk instrument brengt zijn eigen traditie mee. Musici uit verschillende windrichtingen ontmoeten elkaar. 

Website: Holland Baroque