Vivaldi's Vier Jaargetijden

Maestro Jules met Noa Wildschut, viool
za 5 apr ’25 20:00 - 22:00
Grote Zaal
za 5 apr ’25
20:00 - 22:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Maestro Jules Onthult. Beleef muziek met andere oren!

Uitvoerenden

  • Maestro Jules Orkest
  • Jules van Hessen, dirigent & presentatie
  • Noa Wildschut, viool

Maestro en 'stand-up'-dirigent Jules van Hessen is je gids in de soms ondoorgrondelijke wereld van de klassieke muziek. Vanaf de dirigentenbok en tussen de orkestleden duikt hij in de muziek en ontrafelt de grappen en geniale ingevingen van Antonio Vivaldi en de trucs van de musici en de dirigent. Hiermee maakt Maestro Jules muziek aantrekkelijk en toegankelijk voor iedereen!

Voor de pauze ontrafelt hij, samen met het Maestro Jules Orkest en soliste Noa Wildschut, ondersteund door beelden op een scherm, de geheimen van Vivaldi’s Vier Jaargetijden: het beroemde stuk waar iedereen het vrolijke begin van kent. Maar hoe klappertand je op een viool? Wat heeft een hond in het stuk te zoeken? En wat deed Vivaldi in een meisjesweeshuis...? Wat was er aan de hand met Vivaldi’s vrouw?

Tijdens Jules’ verhaal speelt het orkest de cruciale fragmenten, bijzondere solo’s en spannende overgangen – na de pauze wordt het hele stuk gespeeld, de beelden komen terug en je beleeft de muziek met andere oren!

Vanaf 8 jaar.

Website: Maestro Jules