Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Lorenzo Viotti

Brahms, Bartók
di 20 mei ’25 20:00 - 22:00
Grote Zaal
di 20 mei ’25
20:00 - 22:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

De reïncarnatie van Liszt’, noemde de pers de jonge pianovirtuoos Alexandre Kantorow. Dat schept verwachtingen voor zijn uitvoering van Brahms grootse Pianoconcert nr. 1.

En ook het Concert voor Orkest, een van Bartóks bekendste werken, belooft onder leiding van chef-dirigent Viotti een virtuoos feest voor het oor te worden.

Alexandre Kantorow speelt Brahms 
Alexandre Kantorow was in 2016 de absolute winnaar van het prestigieuze Tchaikovsky-concours. Voor het Pianoconcert nr.1 van Brahms is ook wel een pianist van groot formaat nodig. Toen de componist eraan begon was het idee er een symfonie van te maken, maar kwam hij uiteindelijk bij een pianoconcert uit.

Het resultaat is muziek waarin pianist en orkest geraffineerd verweven zijn in een grootse romantische compositie. Alexandre Kantorow is voor het Nederlands Philharmonisch Orkest geen onbekende, hij is al meermalen te gast geweest bij het orkest. En eerder in het seizoen 24/25 is hij te zien met het Nederlands Kamerorkest in Beethovens Vierde pianoconcert. 

Lorenzo Viotti dirigeert Bartók
Het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van chef-dirigent Lorenzo Viotti brengt daarna één van de bekendste werken van Béla Bartók: het Concert voor orkest. Een werk waarin hij klassieke vormen subliem combineert met elementen uit de volksmuziek van zijn geboorteland Hongarije. En waar Brahms in zijn pianoconcert slechts één solist vergt, gaat Bartók nog een stapje verder en geeft vrijwel alle orkestleden een spannende solistische rol.

Het resultaat is een schitterende symfonie van tientallen virtuozen die het mooiste uit hun instrument halen. En dat is het orkest wel toevertrouwd onder leiding van de altijd gepassioneerde chef-dirigent Lorenzo Viotti. 

Serie Nederlands Philharmonisch Orkest/Nederlands Kamerorkest

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie NedPho/NKO. 

Bestel de serie NedPho/NKO

Gratis voorprogramma

19.25 uur | niet reserveren

Bij de concerten van het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest in PHIL Haarlem organiseren wij voorafgaand van 19.25 tot 19.45 in het PHIL Café altijd een voorprogramma. De vorm daarvan varieert: de ene keer is er een verdieping met een interessante inleiding, dan weer een interview met een componist, dirigent of solist. Of er is voor jou een ensemble uit onze orkesten. Laat je verrassen!

Website: Nederlands Philharmonisch Orkest | Lorenzo Viotti | Alexandre Kantorow