Nederlands Kamerorkest & Tim Mead & Francesca Aspromonte

Pergolesi, Van Wassenaer, Stravinsky
zo 13 okt ’24 15:00 - 17:00
Grote Zaal
zo 13 okt ’24
15:00 - 17:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Met Tim Mead en Francesca Aspromonte heb je twee absolute meesterzangers van het barokke repertoire in huis. 

Uitvoerenden

  • Nederlands Kamerorkest
  • Gordan Nikolić, leiding & viool
  • Francesca Aspromonte, sopraan
  • Tim Mead, countertenor

Programma

  • Pergolesi - Stabat Mater
  • Van Wassenaer - Concerto Armonico nr. 2
  • Stravinsky - Pulcinella Suite

Het Nederlands Kamerorkest begeleidt hen in het beroemde en geliefde 'Stabat Mater' van Pergolesi. Met daarnaast prachtige muziek van Wassenaer en Stravinsky waarin Pergolesi stiekem ook nog even opduikt.

Tim Mead en Francesca Aspromonte zingen Pergolesi’s Stabat Mater
Tim Mead begon zijn carrière bij het befaamde Choir of King’s College Cambridge. Francesca Aspromonte is gerenommeerd docente Italiaanse vocale barok aan het Haags Conservatorium. Samen zingen zij, begeleid door het Nederlands Kamerorkest, het beroemde en geliefde 'Stabat Mater' van Pergolesi. Met maar twee zangers en een klein ensemble weet deze Italiaanse componist het middeleeuwse gedicht over het verdriet van Maria bij de gekruisigde Christus ongeëvenaard te treffen.

Het Nederlands Kamerorkest met Wassenaer en Stravinsky
Ook bij de rest van het programma, gespeeld door het Nederlands Kamerorkest onder zijn vaste leider Gordan Nikolić, komt Pergolesi om de hoek kijken. Stravinsky baseerde zijn vrolijke ballet Pulcinella op diens muziek. Tenminste, dat dacht hij, want veel van die muziek bleek niet van Pergolesi te zijn, zoals de Concerti Armonici. Die waren van de Nederlandse Unico graaf van Wassenaer en één daarvan is in dit programma te horen. Schitterende barokmuziek van Nederlandse bodem op unieke wijze met Stravinsky en Pergolesi verbonden.

Serie Nederlands Philharmonisch Orkest/Nederlands Kamerorkest

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie NedPho/NKO. 

Bestel de serie NedPho/NKO

Gratis voorprogramma (niet reserveren)

Bij de concerten van het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest in PHIL Haarlem organiseren wij voorafgaand van 19.25 tot 19.45 in het PHIL Café altijd een voorprogramma. De vorm daarvan varieert: de ene keer is er een verdieping met een interessante inleiding, dan weer een interview met een componist, dirigent of solist. Of er is voor jou een ensemble uit onze orkesten. Laat je verrassen!

Websites: Nederlands Kamerorkest | Tim Mead | Francesca Aspromonte