Benjamin Grosvenor

Brahms, Schumann, Moessorgski
vr 30 mei ’25 20:00 - 22:00
Kleine Zaal
vr 30 mei ’25
20:00 - 22:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

“Één op de miljoen”, zo typeerde The Independent zijn virtuoze beheersing van de moeilijkste pianotechniek en zijn opmerkelijke diepgang. 

Programma

Brahms - Drie Intermezzi opus 117
Schumann - Fantasie
Moessorgski - Schilderijententoonstelling

“En dat alles zonder enige vorm van show ... het is een poëtische onderdompeling”, volgens de Süddeutsche Zeitung.

De Engelse pianist Benjamin Grosvenor staat internationaal bekend om zijn opwindende en tegelijk heldere en goed gedoseerde uitvoeringen. Hij brengt een avond met romantische vertellingen van goede vrienden Brahms en Schumann. En met de wereldvermaarde kleurrijke pianocyclus naar aquarellen en tekeningen van Moessorgski’s overleden vriend, architect en schilder Viktor Hartman, die eindigt met de machtige poort van Kiev.

Serie Meesters aan het Klavier

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Meesters aan het Klavier. 

Bestel de serie Meesters aan het Klavier

Inleiding door Philip Ruitenberg

19.15 uur | Gratis, wel reserveren

Aan de hand van (historische) beelden en muziekfragmenten belicht musicoloog Philip Ruitenberg de concertprogramma’s. Hij bespreekt achtergronden en details, waarmee de muziek tot leven komt. Zijn credo: “Je beleeft meer als je weet wat je hoort”. De inleiding is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor het concert.

Website: Benjamin Grosvenor