Orchestra Baobab

PHIL x Patronaat
zo 19 mei ’24 20:00 - 21:30
Grote Zaal
zo 19 mei ’24
20:00 - 21:30
Geweest

PHIL en Patronaat Haarlem presenteren Orchestra Baobab. De legendarische West-Afrikaanse band viert zijn halve eeuw met een iconisch nieuw nummer waar fans lang op hebben gewacht. Het nummer heet simpelweg "50 ANS" en is nu al een grote Afro-Cubaanse klassieker aan het worden!

Het gezamenlijk gecomponeerde nummer "50 ANS" illustreert perfect het vermogen van de Senegalese groep om zichzelf opnieuw uit te vinden. In een extatische sfeer brachten de 9 Baobab muzikanten dit eerste nieuwe geluid, een veelbelovend voorproefje van het nieuwe album dat komen gaat. Het sublieme "50 ANS" laat al het talent van de groep horen en wat de groep door de jaren heen succesvol heeft gemaakt: een rijke en intens ritmische basis, boeiende melodieuze zang en uitstekende koperarrangementen. "50 ANS" is een eerbetoon aan de verschillende generaties die deze groep 5 prachtige decennia van samenwerken en liefde voor muziek bracht.

Met de steun van nieuwe leden, presenteert de groep met trots een tiental nieuwe titels, allemaal nog niet eerder gepubliceerd, allemaal met hun trouwe universele, humanistische, pacifistische boodschap.
Orchestra Baobab gaat de 21e eeuw in met hernieuwde internationale bekendheid en blijft toeren om jong en oud publiek te laten dansen op festivals en in concertzalen over de hele wereld. Levendig en bruisend, laten we samen de 50ste verjaardag vieren van het Orchestra Baobab!

Dit concert wordt gepresenteerd door PHIL en Patronaat.

Website: Orchestra Baobab