TEDxHaarlem Keti Koti

Vrijheid en verbinding
Keti Koti
zo 30 jun ’24 16:00 - 17:15
Kleine Zaal
zo 30 jun ’24
16:00 - 17:15
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden

TEDxHaarlemSalon biedt drie inspirerende sprekers een podium voor het delen van ideeën die ons niet alleen herinneren aan de waarde van vrijheid, maar ons ook uitdagen om bruggen te slaan naar een meer verbonden wereld. 

Keti Koti is niet alleen een moment van terugkijken, maar ook een kans voor toekomstige generaties om zich in te zetten voor een wereld van vrijheid en verbinding. De TED Talks worden door TEDxHaarlem speciaal voor het Keti Kotiprogramma in samenwerking met de PHIL georganiseerd.  

Lessen uit het verleden, visies voor de toekomst 

Keti Koti betekent 'Verbroken Ketenen'. Het symboliseert de breuk met het verleden en de start van een nieuw begin. In Haarlem, een stad met een rijke, maar ook complexe historie, krijgt deze herdenking een bijzondere lading. Hier wordt Keti Koti niet alleen als een moment van terugkijken gezien, maar ook als een kans voor toekomstige generaties om zich in te zetten voor een wereld van vrijheid en verbinding.

Sprekers zullen o.a. onderzoeken hoe digitale platforms kunnen worden gebruikt om onderdrukte stemmen te versterken, hoe kunst ons kan helpen om onze gedeelde menselijkheid te herkennen en hoe gezamenlijke projecten bruggen kunnen bouwen tussen verschillende gemeenschappen.

Sprekers 

TED, dat staat voor Technologie, Entertainment en Design, is een platform voor 'ideas worth spreading'. In de geest van TEDxHaarlem worden sprekers uitgenodigd om hun innovatieve ideeën te delen die niet alleen de betekenis van vrijheid en verbinding onderstrepen, maar ook de manier waarop wij deze kunnen bevorderen door middel van technologie, kunst en gemeenschapszin. De sprekers worden binnenkort bekendgemaakt.

Keti Koti op 30 juni bij PHIL  

Op 1 juli 1863 schafte Nederland de slavernij in de koloniën af en kwamen er 45.000 mensen vrij. Keti Koti is een van oorsprong Surinaamse feestdag op 1 juli, ter viering van de afschaffing van de slavernij. TEDxHaarlemSalon 2024 is onderdeel van ons culturele en inhoudelijke programma op 30 juni, de dag waarop het slavernijverleden wordt herdacht.

Gasten van TEDx zijn uiteraard welkom om voorafgaand aan de TED Talks naar de PHIL te komen en deel te nemen aan o.a. Free Heri Heri For All, lezingen en workshops en te genieten van diverse optredens. 

Klik hier voor het Keti Kotiprogramma op 30 juni in de PHIL