Brett Florens

The CineMusic Experience

Filmmuziek live in concert – The Special
vr 9 mei ’25 20:00
Grote Zaal
vr 9 mei ’25
20:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Uniek in Nederland: een groot orkest dat een avond lang de mooiste filmmuziek met beelden speelt in het theater.

Na twee succesvolle tournees gaat het Cinemusic-orkest opnieuw de theaters in. In deze unieke belevenis speelt het professionele orkest filmmuziek van 22 wereldberoemde speelfilms. Om de beleving compleet te maken, hangt achter het orkest een groot wit doek van bioscoopkwaliteit waarop de mooiste fragmenten uit de films te zien zijn. De filmscènes vormen een samenvatting van de film en zijn zo gesneden dat ze perfect passen op de muziek. Op het avondvullende programma staan onder anderen Harry Potter, Avatar - The Way of Water, Pirates of the Caribbean, James Bond en Dances with Wolves.

In 2025 keert The CineMusic Experience terug naar de PHIL om hier The Special te spelen. Vergeleken met de reguliere theatertour wordt deze avond een aantal nieuwe nummers gespeeld. Bovendien wordt het orkest uitgebreid met meer musici én met het concertkoor.

Welke films in de PHIL gespeeld worden, blijft nog een verrassing, maar het wordt een sensationele mix van klassiekers en nieuwe kaskrakers, actie en romantiek, fantasy en waargebeurd.

De magie van The CineMusic Experience zit ’m in het orkest dat alle arrangementen live speelt. Door de combinatie met de filmbeelden, de lichtshow, de speciale geluidseffecten en de intieme sfeer van de concertzaal word je keer op keer in de film getrokken. Het orkest en de filmbeelden weten elke emotie naar boven te halen. Dus reken op kippenvel, spanning, een lach, maar ongetwijfeld ook een brok in je keel. 

De avond wordt gepresenteerd door filmjournalist René Mioch. Mioch zit al 40 jaar in het vak, en heeft de groten uit de filmindustrie allemaal gesproken. Acteurs, regisseurs en componisten. Tijdens de concertshow deelt hij zijn ervaringen en vertelt hij de leukste anekdotes over de films en de muziek.

Website: CineMusic