Nederlands Kamerkoor

Songs of Farewell
do 16 nov ’23 20:00 - 21:30
Grote Zaal
do 16 nov ’23
20:00 - 21:30
Pauze 20:40
Geweest

Met het Requiem van Howells en Songs of Farewell van Hubert Parry brengt het Nederlands Kamerkoor twee van de populairste Engelse koorwerken bijeen in een avondvullend programma. De populariteit van beide stukken ligt zowel in de toegankelijkheid als de schoonheid ervan.  

Uitvoerenden

  • Nederlands Kamerkoor
  • Peter Dijkstra - chef-dirigent

Programma

  • Herbert Howells - delen uit Requiem
  • James Macmillan - Tenebrae Responsories
  • Hubert Parry - Songs of Farewell

Beide werken zijn geschreven naar aanleiding van ingrijpende persoonlijke ervaringen van beide componisten. Howells schreef zijn Requiem in eerste instantie ter nagedachtenis aan soldaten die waren gesneuveld tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar het schrijfproces kreeg een wel zeer wrange wending toen zijn zoon aan polio stierf. Hubert Parry kwam tot zijn compositie toen enkele van zijn studenten niet meer terugkwamen van diezelfde wereldoorlog. Zij waren op het slagveld gestorven.  

Het Nederlands Kamerkoor brengt deze composities samen en combineert ze met de Tenebrae Responsories van hedendaagse componist James MacMillan, van wie het koor al eerder werken ten gehore bracht, o.a. het prachtige Seven Last Words from the Cross. 

Website: Nederlands Kamerkoor