Peter Lodder

Nederlands Blazers Ensemble

American Roots
48 uur Amerikaanse componisten
zo 10 mrt ’24 15:00 - 16:10
Grote Zaal
zo 10 mrt ’24
15:00 - 16:10
Geweest

Al decennia brengt Het Nederlands Blazers Ensemble muziekprogramma’s vol nieuwe avonturen uit alle windstreken. Verrassend, boeiend, ontroerend en prikkelend. Zo ook in dit concert. 

Het NBE duikt diep in het hart van de Amerikaanse muziek. Samen met Native Americanzangeres Charly Lowry, muzikaal talent en afstammeling van de Tuscarora-stam, gaat het NBE op zoek naar de schoonheid van de Native Americancultuur.

‘We are the land’ is het fundamentele uitgangspunt van die cultuur, waarbij mensen zich één voelen met de natuur.  

Ook op zoek naar onze wortels in de natuur was Philip Glass, wiens iconische filmmuziek "Koyaanisqatsi", bewerkt voor de Blazers, als een rode draad door het programma loopt. In de taal van de Hopi-stam, betekent "koyaanisqatsi" leven in onbalans. De film belicht de complexe relatie tussen mens, natuur en technologie.

Als een meanderende rivier vloeien de twee muzikale landschappen samen, ondersteund door live projecties van de briljante visual artist Vincent Rang.

Na afloop van het concert is er nog een speciale toegift van het NBE. Blijf vooral even hangen!

Website: Nederlands Blazers Ensemble

Inleiding door Sjoerd de Jong

13.30 uur & 14.15 uur | gratis, wel reserveren
Voorafgaand aan het concert is er een inleiding. Hierin wordt niet alleen de componist en zijn muziek tot leven gebracht maar ook de avonturen die de blazers beleven bij het samenstellen en tot stand brengen van de productie. De inleiding is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor het concert.

48 uur Amerikaanse componisten

Dit concert is onderdeel van het 48 uur-festival.  De ‘48 uur’ staat dit jaar in het teken van Amerikaanse componisten. Een avontuurlijk weekend waarin klassiek, jazz en minimal music elkaar ontmoeten.

Bekijk hier de andere concerten

 

American Special € 12,50 p.p.: niet meer te bestellen