Nederlands Blazers Ensemble

American Roots
48 uur Amerikaanse componisten
zo 10 mrt ’24 15:00 - 16:15
Grote Zaal
zo 10 mrt ’24
15:00 - 16:15
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Al decennia brengt Het Nederlands Blazers Ensemble muziekprogramma’s vol nieuwe avonturen uit alle windstreken. Verrassend, boeiend, ontroerend en prikkelend. Zo ook in dit concert. 

Het NBE duikt diep in het hart van de Amerikaanse muziek. Samen met Native American zangeres Pura Fé, muzikaal fenomeen en afstammeling van de Tuscarora-stam, gaat het NBE op zoek naar de schoonheid van de Native American cultuur. Ook op zoek naar onze wortels in de natuur was Philip Glass. Zijn iconische filmmuziek `Koyaanisqatsi`, in bewerking voor de Blazers loopt als een rode draad door het programma. Als een meanderende rivier vloeien de twee muzikale landschappen samen, met live projecties door de jonge visual artist Vincent Rang. Blijft u vooral tot en met het ‘after concert’!

Website: Nederlands Blazers Ensemble

Inleiding

14.15 uur | gratis, wel reserveren
Voorafgaand aan het concert is er een inleiding. Hierin wordt niet alleen de componist en zijn muziek tot leven gebracht maar ook de avonturen die de blazers beleven bij het samenstellen en tot stand brengen van de productie. De inleiding is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor het concert.

48 uur Amerikaanse componisten

Dit concert is onderdeel van 48 uur Amerikaanse componisten.  De ‘48 uur’ staat dit jaar in het teken van Amerikaanse componisten. Een avontuurlijk weekend waarin klassiek, jazz en minimal music elkaar ontmoeten. Bekijk hier ook de andere concerten