Meesters aan het Klavier: Yoav Levanon

Chopin, Schumann, Rachmaninoff en Liszt
vr 22 mrt ’24 20:00 - 21:45
Kleine Zaal
vr 22 mrt ’24
20:00 - 21:45
Pauze 20:45
Geweest

Yoav Levanon komt naar Haarlem met een bloemlezing van de aller moeilijkste etudes uit de Romantiek, waarbij iedere generatie de volgende wist te overtreffen: een recital met een onvergetelijke indruk.

Programma

  • Chopin - Selectie uit Etudes opus 25
  • Schumann - Symfonische Etudes in Variatie vorm opus 13 posthuum
  • Rachmaninoff - Selectie uit Etudes Tableaux opus 39
  • Liszt - Selectie uit Études d’exécution transcendante, S. 139

Inleiding Van Beinum Zaal 19.15 uur

Met zijn 19 jaar geeft de Israëlische pianist Yoav Levanon al blijk van een enorme kracht en rijpheid’, aldus de Frankfurter Allgemeine Zeitung over het indrukwekkende optreden van de jonge pianist tijdens de Europa Open Air 2022 in Frankfurt met het Tweede pianoconcert van Chopin. Het televisieconcert vond plaats voor een publiek van 25.000 mensen en bijna een half miljoen kijkers wereldwijd. Een unieke gebeurtenis rond deze jonge verbluffende virtuoos, die alles in zich heeft om een van de belangrijkste pianisten van deze eeuw te worden. 

Bekijk hier de programmatoelichting

Website: Yoav Levanon

Inleiding door Philip Ruitenberg

19.15 uur | Gratis, wel reserveren

Aan de hand van (historische) beelden en muziekfragmenten belicht musicoloog Philip Ruitenberg de concertprogramma’s. Hij bespreekt achtergronden en details, waarmee de muziek tot leven komt. Zijn credo: “Je beleeft meer als je weet wat je hoort”. De inleiding is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor het concert.