Kamerata Zuid & James Oesi

zo 29 okt ’23 15:00 - 16:30
Kleine Zaal
zo 29 okt ’23
15:00 - 16:30
Geweest

Strijkorkest Kamerata Zuid en contrabassist James Oesi presenteren samen een uniek muzikaal programma, dat louter bestaat uit muziek van zwarte componisten, zoals Abdullah Ibrahim, Florence Price, Hannah Kendall, Samuel Coleridge-Taylor en Odetta. Speciaal voor dit project heeft  Derrick Hodge een compositie geschreven.

Uitvoerenden

  • James Oesi
  • Kamerata Zuid

Programma

Muziek van Abdullah Ibrahim, Florence Price, Hannah Kendall, Samuel Coleridge-Taylor, Odetta en een nieuw werk van Derrick Hodge.

Maak je op voor een gevarieerde concertavond met muziekstijlen van klassieke muziek, jazz en andere genres, en een unieke rol voor de contrabas in al zijn aspecten. Daarbij zal de veelzijdige James Oesi ook een aantal solostukken spelen die speciaal voor dit programma zijn geschreven. 

Derrick Hodge
Speciaal voor dit project heeft  Derrick Hodge een compositie geschreven. Derrick Hodge is een componist, muzikaal directeur, bandleider, producer, bassist en pleitbezorger. Hij heeft 2 Grammys gewonnen, is benoemd tot Sundance Composer Fellow, én heeft hij een Motif Award ontvangen; een van de hoogste eer voor kinderrechten. Zijn spel ‘Common’s BE’ wordt beschouwd als een van de top 20 baslijnen in de Hip Hop geschiedenis.

Websites: James Oesi | Kamerata Zuid