Supertramp Live in Paris

Concertregistratie
Live2000
za 30 dec ’23 19:00 - 23:00
Van Warmerdam Zaal
za 30 dec ’23
19:00 - 23:00
Geweest

De live dubbelaar 'Paris' staat bij veel muziekliefhebbers bekend als een van de beste live-platen die ooit geproduceerd zijn. Supertramp is altijd al beroemd geweest om zijn ongeëvenaarde productie, zowel in de studio als live en op het album 'Paris' werd dit voor het eerst vastgelegd. De groep speelde op de top van zijn kunnen, net in de maanden na het verschijnen van hun millionseller 'Breakfast in America'.

Na 33 jaar verschenen dan ein-de-lijk de beelden van dit legendarische concert. En wat is het fantastisch om de originele bezetting, dus inclusief zanger/gitarist/toetsenist Roger Hodgson én bassist Dougie Thomson, te horen en zíen spelen. Ook andere A&M- en Supertramp-oudgedienden zijn betrokken bij deze productie; zowel geluid, mix, regie en productie is in handen van de destijds bij Supertramp betrokken vakmensen.

De in- en outro's zijn geweldig, het brengt je meteen terug naar eind jaren zeventig/begin jaren tachtig. Het geluid is voortreffelijk, de videobeelden verrassend goed, helemaal wanneer je je realiseert dan ze 33 jaar in een oude schuur en 'op de plank' hebben gelegen.

Fantastisch om de creatieve breinen van de band, Rick Davies & Roger Hodgson samen op een podium te zien; de sfeer is goed, het speelplezier is duidelijk zichtbaar en werkelijk alle klassiekers worden gespeeld. Ik noem nu even met name het prachtige akoestische "Even in the Quietest Moments'' met Hodgson op gitaar/zang en John Helliwell op klarinet. Verder voor het eerst een live uitvoering van Child of Vision, een geweldige School, Hide in Your Shell, Asylum, en uiteraard Rudy en Fool's Overture, inclusief de destijds synchroon lopende videobeelden.

Kortom: een must-see, niet alleen de fan, maar feitelijk voor elke liefhebber van deze Brits-Amerikaanse topband uit de jaren 70/80.

Live2000 Festival

Dit concert is onderdeel van het Live2000 Festival.

Bekijk hele programma