A Tribute to John Denver

Country Roads ft. Ralph van Manen
Live2000
do 28 dec ’23 19:30 - 21:00
Kleine Zaal
do 28 dec ’23
19:30 - 21:00
Geweest

Liefde, pijn, verlangen, hoop, dromen, verbondenheid, recht en onrecht, natuur, vrijheid, wijsheid en thuiskomen. Een veelheid van thema’s waar John Denver in zijn songs over zingt. 

De man had veel te vertellen. Zijn liedjes gaan ergens over. Hij gaf uitdrukking aan zijn gevoel door erover te zingen. Daar waar woorden tekortschieten, raakt muziek de juiste snaar.

Over Ralph van Manen
Wanneer Ralph in 1999 de song ‘’Testify to Love’’ schrijft, maakt hij hier niet alleen een klapper mee voor zichzelf in binnen- en buitenland, maar neemt de in Amerika bekende formatie Avalon het nummer opnieuw op en scoort er een geweldige hit mee, waarmee hun album platina wordt. De song wordt tevens als soundtrack gebruikt voor de populaire Amerikaanse tv-serie ”Touched by an Angel’’ en wederom wordt het album platina. Voor de song ontvangt Ralph in Nashville een Dove Award (Song of the Year). Vanaf dat moment stijgt Ralphs populariteit ook over de grote zeeën en wordt hij geregeld in Amerika als songwriter gevraagd.

Als singer-songwriter schrijft Ralph door de jaren heen songs voor Nederlandse artiesten als Danny de Munck en Willeke Alberti, internationaal voor Pete Orta (UK), Jacky Valesquez (USA), Wynona Judd (USA), Romanz (Zuid-Afrika), Nina Aström (Finland), Cliff Richard en Taylor Dane (USA) (National Anthem voor de Gay Olympics 2010 in Keulen). Daarnaast is hij actief betrokken als schrijver en arrangeur voor het Eurovisie Songfestival.

Live2000 Festival

Dit concert is onderdeel van het Live2000 Festival. Bestel voor € 99 een festivalpasse-partout, daarmee krijg je toegang tot alle 7 concerten in de PHIL.

Bestel festivalpasse-partout

Bekijk hele programma