The CineMusic Experience met René Mioch

za 11 mei ’24 20:00
Grote Zaal
za 11 mei ’24
20:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Stel je eens voor: een groot scherm, een groot orkest, imposante filmmuziek synchroon gekoppeld aan prachtige fragmenten van 25 wereldberoemde films. Met speciale licht- en geluidseffecten. Een unieke avond vol filmmuziek: The CineMusic live concertshow moet je een keer hebben meegemaakt.

Het professionele 36-koppige CineMusic-orkest, bestaande uit strijkers, blazers en ritmesectie, staat onder leiding van de ervaren dirigent Henk Ummels. De allereerste tour van The CineMusic Experience door Noord-Holland in 2022 was een groot succes. Alle zalen waren uitverkocht, de recensies waren lovend en de waardering van het publiek was erg hoog. Het komende seizoen krijgt de indrukwekkende concertshow een vervolg in de Nederlandse theaters.

The CineMusic Experience wordt gepresenteerd door filmjournalist René Mioch. Tijdens de concertshows vertelt deze filmkenner op boeiende wijze over zijn ontmoetingen met de vele filmacteurs, regisseurs en componisten.

The CineMusic Experience is een idee van ondernemer John van der Sluijs. Het was najaar 2019, rijdend naar huis en luisterend naar de filmmuziek van Dances with Wolves, toen bij hem het idee ontstond om een orkest op te richten dat filmmuziek speelt in harmonie met de originele filmfragmenten. Samen met pianist Ruud Luttikhuizen formeerde hij het orkest, het repertoire en de organisatie.

Op het avondvullende programma staan onder andere: James Bond, 1917, Harry Potter, E.T., Pirates of the Caribbean, Interstellar, Star Wars, Spirit, Forrest Gump, Imitation Game, Jurassic Park, Gladiator, Schindler’s List en Jungle Book. “Door de live muziek komt de film veel sterker binnen; je wordt als het ware de film ingezogen, gewoon schitterend” is een veelgehoorde reactie van bezoekers.

Ook dit jaar zal bijzondere muziek van nieuwe filmreleases worden gespeeld. “Filmmuziek is voor iedereen. We willen bezoekers blijven verrassen. Daarom spelen we ook filmmuziek van de meest recente blockbusters”, aldus oprichter John van der Sluijs. In 2022 was het CineMusic-orkest het eerste orkest ter wereld dat de muziek van Top Gun Maverick live speelde. “Dat was een regelrechte uitdaging, want Hans Zimmer voegt aan zijn composities moeilijke, computer-gegenereerde effecten toe. Toch is het onze specialisten gelukt om deze sequences te arrangeren en te integreren in de live uitvoering. Het orkest speelde de Top Gun Maverick soundtrack synchroon met de beelden. De mensen vonden het prachtig.”