WAAN

PHIL Jazz Nights
do 25 jan ’24 20:00 - 21:15
Kleine Zaal
do 25 jan ’24
20:00 - 21:15
Geweest

Ze speelden al samen op Wirtz’ laatste album ‘Beneath the Surface’, maar na een stilte van 6 jaar, presenteren ze nu een nieuwe band waar hun muzikale magie en energie gestalte krijgen. 

De rauwheid van de sound komt voort uit een zoektocht om verschillende werelden samen te brengen. Een stamppot van elektronisch gedreven grooves, sfeervol gecomponeerde melodieën en een mix van energieke jazz, roots en funk. 

Emiel van Rijthoven brak door met zijn band Sensuàl waarmee hij een Edison in de wacht sleepte. De combinatie van pop en Braziliaanse muziek zorgde ervoor dat hij vervolgens een veelgevraagd toetsenist werd in allerlei cross-overgenres. Zo speelt hij met Lilian Viera, Rebekka Ling en Luzazul en is hij vaste waarde bij de band Koffie. Het grote publiek kent hem als vaste toetsenist en bandleider van Waylon.

Bart Wirtz’ carrière nam een vlucht nadat hij in 2012 een Edison won voor zijn album iDreamer dat hij in New York opnam met een all American band met o.a. Nicholas Payton. Met zijn vierde solo studio-album Beneath the Surface (2016) sloeg de altsaxofonist een volledig nieuwe richting in met een blend van hiphop, rock, jazz en funk dat brak met het geluid van zijn eerdere werk. Wirtz maakt verder deel uit van het Artvark Saxophone Quartet, speelt in het New Rotterdam Jazz Orchestra en was medeoprichter van zijn eigen studio waar hij diverse albums componeerde en produceerde.

Website: WAAN

PHIL Jazz Nights

Dit concert is onderdeel van de PHIL Jazz Nights.
Bekijk hier de andere concerten van PHIL Jazz Nights.

 

Onderdeel van