Piet Gispen

the Legends ft. Michael Varekamp

Louis! What a wonderful World
vr 28 feb ’25 20:00
Kleine Zaal
vr 28 feb ’25
20:00
Tickets
  • Toegangsprijs inclusief drankje. Servicekosten € 1,10 per ticket en € 2 extra bij tickets toesturen. Bij het bestellen van tickets ga je akkoord met onze algemene bezoekersvoorwaarden.

Swingend concert over eerste zwarte superster uit de muziekgeschiedenis.

Uitvoerenden

  • Met o.a: Michael Varekamp, trompet & zang
  • Wiboud Burkens, toetsen
  • Harry Emmery, contrabas

De invloed van trompettist en zanger Louis Armstrong (1901-1971) op de ontwikkeling van de jazz en de popmuziek is onmogelijk te overschatten. Mannen als Miles Davis, James Brown en Michael Jackson waren schatplichtig aan hem. “You can’t play a note which is not from Louis”, zei Davis. 

The Legends en trompettist Michael Varekamp schetsen een fraai portret van deze publiekslieveling, aan wiens bekende brede lach niet was te horen hoe hard zijn jeugd geweest was. Satchmo, de bijnaam van Louis, groeide van straatschoffie uit tot de eerste zwarte superster uit de muziekgeschiedenis.

In ‘LOUIS!’ vertellen The Legends over spannende en ontroerende reisverhalen van de meester, maar ook over hun eigen avonturen on the road tijdens dit swingende concert met iconische Armstrong-hits als ‘Summertime’ en ‘What a Wonderful World’.

NRC: ★★★★
“Varekamp speelt net zo grenzeloos als Armstrong.” 

De Telegraaf: ★★★★
“De geweldige muziek swingt en happy & sad blues wisselen elkaar af in fraaie bewerkingen.”

Theaterparadijs: ★★★★
“The Legends voeren je mee door de historie van de blues- en jazzmuziek en laten je op een bijzondere intieme manier genieten van al dat moois dat in die tijd is ontstaan.”

Website: The Legends | Michael Varekamp